Θηλασμός και αλλεργικό μωρό

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH

Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC
www.pediatros-thes.gr


Ο γιος μου είναι 5,5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά.

Από τον τρίτο μήνα και μετά, κι ενώ το προηγούμενο διάστημα δεν είχε εμφανίσει κολικούς, ξεκίνησαν δυνατοί πόνοι στην κοιλιά του -κάποιες φορές να ξυπνάει από τον πόνο-, πολλά αέρια και διάρροια.

Με τη βοήθεια της παιδιάτρου καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι αλεργικός και έτσι έκοψα όλα τα γαλακτικομικά. Στη συνέχεια κι επειδή τα συμπτώματα μειώθηκαν αλλά δεν εξαφανίστηκαν, έκοψα μοσχάρι, ψάρι, αυγό, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς. Επίσης έχω περιορίσει τα όσπρια και τα λαχανικά εκείνα που προκαλούν πολλά αέρια.

Η ερώτηση μου είναι αν πιστεύετε οτι κάνω καλά που ακολουθώ αυτή τη διατροφή -μήπως δηλαδή δε δίνω ερεθίσματα στο έντερο του παιδιού ώστε να ξεπεραστεί αυτή η δυσκολία. Αν θα διορθωθεί καποια στιγμή η κατάσταση αυτή και αν σε 2 βδομάδες και θα ξεκινήσουν οι στερεές τροφές πρέπει να προσέξω κάτι.

Ευχαριστώ πολύ
Μαρία Χ., Θεσσαλονίκη
Χρειάζεστε επειγόντως εκτίμηση από διατροφολόγο. Χρειάζεστε επίσης πλήρη εκτίμηση από ειδικό γαλουχίας.

Εφόσον πραγματικά πρόκειται για αλλεργία (δεν μπορώ να είμαι σίγουρος από αυτά που μου λέτε), μην δώσετε τροφή στο παιδί που να έχει ορό γάλακτος, δηλαδή μην δώσετε τις περισσότερες έτοιμες κρέμες του εμπορίου.

Λαχανικά, φρούτα και κρέας πρέπει να μπουν εγκαίρως και σε ποικιλία. Ψάρι, αυγό ίσως καθυστερημένα.
Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP