Το μωρό βγάζει αρκετό γάλα μετά απο κάθε θηλασμό. Πρόκειται για ΓΟΠ;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH

Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC
www.pediatros-thes.gr


Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη πολύτιμη βοήθεια που προσφέρετε σε όλες τις μανούλες μέσω αυτού του καταπληκτικού site.

Είμαι μητέρα δυο παιδιών: ένα δυο ετών αγοράκι και 7 εβδομάδων κοριτσάκι. Το δεύτερο παιδάκι μου κατάφερα να το θηλάζω αποκλειστικά μετά από πολύ κόπο και επίμονη προσπάθεια.

Όλα πηγαίνουν πολύ καλά μέχρι στιγμής με μια εξαίρεση μόνο. Η μικρή βγάζει αρκετό έως πολύ γάλα μετά από κάθε γεύμα. Στην αρχή δεν με ανησυχούσε, πίστευα ότι έως ένα βαθμό είναι φυσιολογικό να "διαλέγει το γάλα της ", όπως με συμβούλεψαν. Αλλά τις τελευταίες μέρες αυτό έχει επιδεινωθεί και κάποιες φορές εχω την εντύπωση ότι βγάζει σχεδόν όλη τη ποσότητα που ήπιε.

Να προσθέσω ότι το μωρό ζυγίζει 5 κιλά και παίρνει βάρος φυσιολογικά. Εμφανισιακά μου λένε ότι είναι και λίγο παχουλούλα, με έντονα μαγουλακια. Σας το αναφέρω αυτό για να μου αποκλείσετε τη πιθανότητα του να υπερτρέφεται.

Θηλάζει κάθε 3 ώρες κατά μέσο όρο και δεν ρεύεται εύκολα. Η παιδίατρος μας σύστησε να της κάνουμε έναν υπέρηχος για να δούμε μήπως πρόκειται για ΓΟΠ, αλλά παρόλα αυτά θα ήθελα τη γνώμη σας για το θέμα αυτό.

Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.
Βασιλική Π., Πειραιάς

Αγαπητή Βασιλική,

η μικρή σας έχει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, είναι εμφανές. Αυτή είναι πολύ συχνή στα μωρά και κατά τους επόμενους μήνες θα βελτιωθεί. Γίνεται πρόβλημα μόνο εάν το μωρό εκδηλώνει έντονους πόνους από το οξύ του στομάχου ή εάν δεν παίρνει βάρος. Εσείς από ό,τι καταλαβαίνω δεν έχετε προς το παρόν τέτοια θέματα.

Εξετάσεις δεν χρειάζονται συνήθως εάν δεν υπάρχουν οι παραπάνω επιπλοκές. Το μωρό δεν υπερτρέφεται φυσικά, έχει υγιέστατη ανάπτυξη με μεγάλη πρόσληψη βάρους, όπως γίνεται φυσιολογικά κατά τους πρώτους τρεις μήνες σε μωρά που θηλάζουν επιτυχώς αποκλειστικά.

Θα σας συνιστούσα να της δίνετε συχνότερα και μικρότερα γεύματα. Το τρίωρο είναι μεγάλο μεσοδιάστημα, πόσο μάλλον για μωρό με ΓΟΠ.

Επίσης θα βοηθούσε να μην την κουνάτε πολύ μετά το φαγητό, να την κρατάτε προς το όρθιο, να μην τη βάζετε πολύ οριζόντια αλλά με ανάκλιση, να τη θηλάζετε όχι οριζόντια αλλά προς το καθιστό.

Δείτε και για την ΓΟΠ ΕΔΩ



Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού


2 σχόλια :

Ανώνυμος ,  11/1/11 20:24  

exw ena agoraki 7 mhnwn to opoio thulazw apokleistika...tous prwtous mhnes meta apo kathe geuma evgaze kai mena polu gala kai anushxousa mhpws eixe gop. o giatros omws kai h symboylos thulasmou mou eipan na proseksw mhpws ton peirazei kati pou trww kai pio sugkekrimena galaktokomika kai etsi otan ta stamatiksa o mikros stamatise na vgazei gala...twra an thelw na faw turi h na piw gala pernw katsikisio h gala sogias ta opoia den ton peirazoun.

Μητρικός θηλασμός 11/1/11 23:30  

Ευχαριστούμε για το σχόλιό σας.
Την επόμενη φορά όμως να είναι γραμμένο με ελληνικούς χαρακτήρες και όχι greeklish για την διευκόλυνση στην ανάγνωση από όλους.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP