Γυναικολογικός έλεγχος μετά τις 40 μέρες από τον τοκετό

Απαντά ο Γιώργος Αγγελόπουλος
Μαιευτήρας-Χειρουργός-Γυναικολόγος

Γεια σας. Είμαι μια μαμά 25 ετών και έχω δυο γέννες στο ιστορικό μου.
Η ερώτηση που θέλω να θέσω είναι η εξής: μετά τις γέννες ο μαιευτήρας μου είπε μετά την πάροδο των 40 ημερών να πάω να με δει, εγώ δε πήγα στη πρώτη γέννα και ένα χρόνο μετά έμεινα έγκυος στο δεύτερο μου παιδί και μόλις σαράντισα δε πήγα και πάλι.

Ο λόγος είναι πως φοβάμαι πολύ τους γιατρούς και (αν κι αυτό δείχνει απερισκεψία και αδιαφορία για τη σωματική μου υγεία) σκέφτηκα ασ' το δε πειράζει.

θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω πόσο κακό ήταν αυτό και τι θέλουν να εξετάσουν οι γιατροί σε μια γυναίκα που μόλις έχει γεννήσει; και πως γίνεται η εξέταση;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας
Σπυριδούλα Μ., Πρέβεζα

Αγαπητή Σπυριδούλα,

εν έτη 2011 είναι απαράδεκτο μια γυναίκα να μην πηγαίνει για την προβλεπόμενη εξέταση μετά τον τοκετό στον γυναικολόγο της!
Είσαι πολύ νέα για να μην φροντίζεις για την υγεία σου, και με 2 τοκετούς στο ιστορικό σου το θέμα του φόβου δεν θα έπρεπε να είναι δικαιολογία.

Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως δυστυχώς δεν είσαι η μόνη που αμελεί τη συγκεκριμένη επίσκεψη όμως θα ήθελα να επισημάνω πως στις 1.000 γυναίκες που δεν εξετάζονται μετά τον τοκετό οι 200 έχουν μετέπειτα κακή γυναικολογική υγεία.
Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού


3 σχόλια :

Ανώνυμος ,  29/1/11 10:39  

οι μισοί γυναικολόγοι λένε να πηγαίνεις μετά από 40 ημέρες και οι άλλοι μισοί μετά από 6 μήνες.
Εκανα το λάθος να πάω στις 40 μέρες και έκλαιγα από τον πόνο στο ΠΑΠ γιατί ακόμα ο τράχηλος είναι στεγνός και από τις ορμόνες του θηλασμού. Επίσης το ΠΑΠ δεν ήταν καθαρό ενώ μετά από λίγο καιρό που έκανα κολποσκόπηση ήταν καθαρή! Η άλλη γυναικολόγος μου (για τον τοκετό πήγα σε μία σε δημόσιο) μου είπε ότι όταν γίνεται τόσο νωρίς μετά τη γέννα μπορεί να μην βγει καθαρό όπως και έγινε.

Ανώνυμος ,  29/1/11 17:43  

Όπως και να έχει όμως... πρέπει να εξεταζόμαστε κορίτσια! Τώρα στις 40 μέρες θα είναι... στους 6 μήνες θα είναι... Είναι μια εξέταση που πρέπει να γίνεται! Μπορεί σε καμιά μας να μην αρέσει... αλλά πρέπει!

Γατάκι 9/1/17 13:37  

Δεν αντέχω τις γυναικολογικές εξετάσεις, μου είναι αδύνατον να χαλαρώσω κ αυτό τις κάνει ακομα πιο δύσκολες. Πώς να το χειριστώ;

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP