Θηλάζει αλλά έχει χαμηλή πρόσληψη βάρους

Απαντά η Αγλαΐα Παπαδήμα
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC

Η κόρη μου είναι 5 μηνών και 3 ημερών. Σήμερα πήγαμε στην γιατρό και το βάρος της ήταν χαμηλό μου είπε να μην ανησυχώ θα δούμε πως θα πάει και τον άλλον μήνα. Μου είπε να ξεκινήσω με ρυζάλευρο και φρούτα σιγά σιγά, να δίνω όσο τρώει και μετά να την θηλάζω. Ήταν άρρωστη με φαρυγγίτιδα για 2 μέρες αλλά μόνο 2 γεύματα είχε χάσει, απλώς είχε πολλές μικρές κενώσεις.

Δεν θέλω να δώσω ξένο γάλα μήπως πρέπει να κάνω κάτι με το γάλα μου; να ξεκινήσω τις στερεές τροφές;

Ευχαριστώ
Βικτωρία Α., Δράμα

Θα σας συνιστούσα να μην κάνετε καμία παρέμβαση γιατί το βάρος του μωρού είναι συνολικά καλό για την ηλικία του και το να παρουσιάσει στασιμότητα για ένα μήνα είναι φυσιολογικό και δεν εμπνέει ανησυχία.

Συνήθως οι στερεές εισάγονται μετά τον 6ο μήνα αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να γίνει η εισαγωγή νωρίτερα. Αναζητήστε σημάδια ετοιμότητας του μωρού: ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ώρα που τρώτε εσείς, προσπάθεια να πλησιάσει τις τροφές που κρατάτε στο χέρι κλπ.

Γενικά όταν εισάγονται οι στερεές τροφές, το βάρος των μωρών παρουσιάζει στασιμότητα. Το να τις εισάγετε νωρίτερα από τον 6ο μήνα, αν το μωρό δεν δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βελτιώσει την πρόσληψη του βάρους.

Ειδικά για το ρυζάλευρο: δεν υπάρχει καμία επίσημη οδηγία που να το αναφέρει ως απαραίτητο στη διατροφή των παιδιών. Το ρυζάλευρο περιέχει κυρίως αγελαδινό γάλα σε σκόνη και ζάχαρη, καθώς και τεχνητές αρωματικές ουσίες. Η πρόωρη εισαγωγή του αγελαδινού γάλακτος στη διατροφή του μωρού, αυξάνει τον κίνδυνο της εμφάνισης αλλεργίας.

Είναι καλύτερα να προτιμήσετε φυσικές τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και σίδηρο.

Καλή συνέχεια
Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP