Αποκλειστικός θηλασμός και δυσκοιλιότητα;

Απαντά η Κάτια Σοφιανού
Παιδίατρος, MSc, MRCPCH, PgDip (Allergy)
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC
www.paedhealth-development.gr


Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για αυτό το site!
Έχω μια κορούλα 4 μηνών, την οποία θηλάζω αποκλειστικά από το πρώτο μισάωρο της ζωής της.

Αυτό που με απασχολεί είναι ότι ενώ μέχρι να γίνει 20 ημερών έκανε κακά 3-4 φορές την ημέρα, από τότε αυτό άλλαξε και μου ενεργείται μία φορά στις 8, 10, 12 ημέρες!!!

Το ανέφερα στην παιδίατρο που την παρακολουθεί, η οποία μου απάντησε ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά και αφού εξέτασε την κοιλίτσα της μου είπε ότι έχει κακάκια και ότι πρέπει να δώσω χαμομήλι για να βοηθήσω το μωρό.

Μήπως όμως αυτό επηρεάζει την παραγωγή μου σε γάλα; Και αν ναι, τί άλλο μπορώ να κάνω για να βοηθήσω το μωρό να ενεργείται;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Κατερίνα Κ., Μαρούσι

Έχει σημασία εάν τα κακά του μωρού σας, που ενεργείται κάθε 7-10 ημέρες είναι σκληρά ή όχι. Εάν είναι μαλακά και το μωρό δε ζορίζεται θα μπορούσατε απλώς να παρακολουθείτε το μωρό σας.

Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν έχει κάτι που να εμποδίζει το να ενεργηθεί π.χ. κάποια ραγάδα, αλλά και η παιδίατρός σας με το ιστορικό και την κλινική εξέταση θα πρέπει να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος που οφείλεται στην ανατομία του εντέρου, σε ηλεκτρολυτικές διαταραχές σε υποκείμενη αλλεργία στο γάλα αγελάδος. Εφόσον έχουν ξεκαθαριστεί όλα αυτά δε χρειάζεται να ανησυχείτε.

Το χαμομήλι δε θα βοηθήσει, αντίθετα όπως και εσείς σωστά παρατηρείτε μπορεί να είναι σε βάρος του θηλασμού.
Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP