Ένα μωρό που θηλάζει, χρειάζεται συμπλήρωμα βιταμινών;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH

Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Ο παιδίατρος μου είπε να δώσω στο μωρό ένα συμπλήρωμα βιταμινών Α και D. Διάβασα τις οδηγίες όμως, και αναφέρουν ότι σε παιδιά που θηλάζουν δεν υπάρχει λόγος να δίνεται γιατί το μητρικό γάλα έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε βιταμίνη D.
Τελικά τι απ' όλα ισχύει;
Νατάσσα Κ., Αθήνα

Αγαπητή Νατάσσα,

Συμπλήρωμα λιποδιαλυτών βιταμινών χρειάζεται να παίρνουν για τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους μόνο μωρά που γεννήθηκαν πολύ πρόωρα ή λιποβαρή. Η χορήγηση βιταμίνης D σε μωρά που θηλάζουν συνιστάται επίσης σε περιοχές και εποχές του χρόνου χωρίς καθόλου έκθεση στον ήλιο.

Το δικό σας μωρό δεν είναι πρόωρο, και έχει άφθονη έκθεση στον ήλιο σε αυτήν τη χώρα. Επομένως το γάλα σας είναι το μόνο που χρειάζεται και επαρκεί πλήρως έως 6 μηνών.
Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP