Η ξαπλωτή στάση θηλασμού μπορεί να προκαλέσει ωτίτιδα;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH

Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Καλημέρα σας!

Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν ο πλάγιος θηλασμός στο κρεβάτι, ενόσω μητέρα και βρέφος είναι ξαπλωμένοι, μπορεί να προκαλέσει ωτίτιδα στο μωρό.

Ευχαριστώ πολύ!
Χριστίνα Ν., Θεσσαλονίκη

Αγαπητή Χριστίνα,

ενδιαφέρουσα η ερώτησή σας.

Αυτά που γνωρίζουμε είναι ότι η διατροφή με μπιμπερό αυξάνει κατά πέντε φορές τον κίνδυνο για ωτίτιδες, σε σύγκριση με το θηλασμό. Δεν υπάρχουν μελέτες που να δείχνουν ότι ένα μωρό που θηλάζει ξαπλωτά έχει αυξημένο κίνδυνο για ωτίτιδα, σε σύγκριση με ένα μωρό που θηλάζει αλλά ποτέ ξαπλωτά.

Αντίθετα υπάρχουν πολλές μελέτες που δείχνουν ότι η ξαπλωτή στάση θηλασμού προσφέρει περισσότερη ηρεμία σε μητέρα και παιδί, ενισχύει την αποκλειστικότητα και τη διάρκεια του θηλασμού και είναι μια στάση που θα έπρεπε να διδάσκεται σε όλες τις μητέρες που θηλάζουν.

Άρα η απάντηση είναι όχι, μην έχετε ενοχές για τον πλάγιο θηλασμό, με τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα η στάση αυτή είναι επικίνδυνη μόνο με μπιμπερό.
Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP