Το μωρό έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH

Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Γεια σας.
Το μωράκι θηλάζει αποκλειστικά. Από την γέννα, όταν ήταν 20 ημερών, άρχισαν τα πονάκια στην κοιλιά του. Τότε η παιδίατρος μου είπε ότι ευθύνονται τα γαλακτοκομικά και τα σταμάτησα από τη διατροφή μου έως τα μέσα του 3ου μήνα (τα πονάκια συνέχισαν έως τον 3ο μήνα).

Εδώ και ένα μήνα, δειλά, άρχησα να προσθέτω στη διατροφή μου πότε γάλα, πότε τυρί. Δεν έχω δει διαφορά, ούτε στις κενώσεις ούτε στην συμπεριφορά του μωρού. Οι κενώσεις του μωρού μέχρι τα μέσα του 2ου μήνα ήταν καθημερινές κι έπειτα έχουν ελαττωθεί σε 2 έως 4 φορές την εβδομάδα.

Η γιατρός μου δεν συμφωνεί που επανέφερα στη διατροφή μου τα γαλακτοκομικά, αλλά εγώ δεν βλέπω καμιά διαφορά στο μωρό μου.

Παρακαλώ, θέλω τη βοήθειά σας.

Ευχαριστώ,
Βάγια Π. Καστοριά

Αγαπητή Βάγια, έχετε δίκιο. Το μωρό σας δεν είχε ποτέ σαφή σημάδια αλλεργίας παρά μόνο κολικούς.

Δεν πρέπει να περιορίζουμε τη διατροφή και τη ζωή της θηλάζουσας μητέρας χωρίς λόγο και δεν πρέπει να δίνουμε οδηγίες στις μισές μητέρες που θηλάζουν και έχουν μωρό με κολικούς να σταματούν τα γαλακτοκομικά.

Οι κολικοί από ό,τι καταλαβαίνω πέρασαν, οι κενώσεις και η ανάπτυξη του μωρού είναι φυσιολογικά, άρα πρέπει να επανέρθετε στη φυσιολογική διατροφή, πράγμα που ήδη κάνατε χωρίς αλλαγές στα σημάδια του μωρού.

Συνεχίστε έτσι.
Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP