Τοκετός μέσα στο νερό

Ο τοκετός μπορεί να είναι μια φυσιολογική λειτουργία του γυναικείου οργανισμού, δεν είναι όμως μια εύκολη υπόθεση. Παρ’ όλα αυτά, τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να γεννήσουν μέσα στο νερό, αψηφώντας τον πόνο και την ταλαιπωρία.

Είναι, όμως, ασφαλής αυτή η επιλογή για όλες τις γυναίκες;

Η Πατρίσια Σκοτ, μαία στη μαιευτική μονάδα του νοσοκομείου St. John's and Elizabeth, στο Λονδίνο, αναφέρει: «Η πισίνα τοκετού είναι πολύ χαλαρωτική για τις νέες μητέρες, χωρίς επιπλοκές, και τις βοηθά πολύ να αντέξουν την όλη διαδικασία. Πριν καν το καταλάβουμε καλά καλά, τα μωρά έχουν γεννηθεί .Στο νοσοκομείο μας, το 35% των νέων μητέρων επιλέγει να γεννήσει μέσα στο νερό και ένα 55% το χρησιμοποιεί στο πρώτο στάδιο του τοκετού».

Η χρήση της πισίνας τοκετού βοηθάει στην απελευθέρωση ενδορφινών και στη φυσιολογική ροή του παυσίπονου καθώς και των ορμονών. Συνεπώς, ο τοκετός είναι λιγότερο επώδυνος.

Το νερό είναι ζεστό και υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα πρέπει μία μαία να φροντίσει τη γυναίκα που θέλει να χρησιμοποιήσει την πισίνα, επομένως η όλη διαδικασία εξελίσσεται συνήθως χωρίς προβλήματα.

Υπάρχουν πάντα περιπτώσεις που είναι απαγορευτικές για τον τοκετό στο νερό, όπως οι κυήσεις που θεωρούνται υψηλού κινδύνου, και αποτελεί επιλογή μόνο για εγκύους που δεν αντιμετώπισαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της κύησης. Το κλειδί για έναν ασφαλή τοκετό στο νερό είναι η διασφάλιση ότι η φροντίδα της νέας μητέρας θα γίνει από πεπειραμένες μαίες, που είναι εξοικειωμένες από τους κανονισμούς ασφαλείας, τόσο για τη μητέρα όσο και για το νεογνό.Πηγή & φωτό: zougla 


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP