Περιορίζονται οι βραδινοί θηλασμοί;

Απαντά ο Στέλιος Παπαβέντσης
Παιδίατρος, MRCPCH, DCH

Πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας
IBCLC
www.pediatros-thes.gr

Θέλω να σας ρωτήσω καταρχήν αν πρέπει και πώς μπορώ να περιορίσω τα βραδινά γεύματα - θηλασμους. Είναι 7 μηνών η κόρη μου και ξυπνάει ανα δίωρο. Δεν τρώει πάντα, συχνά απλώς πιπιλάει και αποκοιμιέται, αν όμως δεν της δώσω το στήθος δεν ηρεμεί και κλαίει. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κοιμάμαι καλά έτσι και δεν έχω αντοχές στη δουλειά.

Επίσης θέλω να σας ρωτήσω αν πρέπει να συνεχίσω συμπληρώματα σιδήρου και ασβεστίου για όσο θηλάζω.

Δέσποινα Κ., Θεσσαλονίκη

Αγαπητή Δέσποινα, η συμπεριφορά του μωρού σας είναι φυσιολογική. Από τη μεριά του στην ηλικία αυτή πολλοί παράγοντες συμβάλλουν - δοντάκια, άγχος αποχωρισμού, λείπετε κατά τη διάρκεια της ημέρας κλπ - σε δυσκολότερο ύπνο μεταξύ 7 και 11 μηνών.

Από τη δική σας μεριά βέβαια είναι αναγκαίο να ξεκουράζεστε. Θα βοηθούσε να την έχετε κοντά σας το βράδυ για να μην πηγαινοέρχεστε ή στο κρεβάτι σας, τηρώντας τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Εάν η ισορροπία δεν είναι καλή και δεν βγαίνει η μέρα σας, μπορείτε να προσπαθήσετε να μειώσετε τους θηλασμούς, να δώσετε πιπίλα, να ενεργοποιηθεί περισσότερο ο σύζυγος, να ξεκινήσετε ξένο γάλα κλπ. Πάντως αυτά δεν είναι προς το συμφέρον του μωρού, που θα ήταν καλό να συνεχίζει να θηλάζει κατά απαίτησή του, μέρα ή νύχτα.
Συμπλήρωμα σιδήρου και ασβεστίου δεν χρειάζεται ούτε και πρέπει να παίρνετε επειδή θηλάζετε, αλλά μόνο εάν έχετε αναιμία ή άλλο πρόβλημα.Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP