Δάχτυλα στο στόμα μωρού


ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλημέρα...
έχω μία κορούλα 3 μηνών την οποία θηλάζω αποκλειστικά.

Γενικά δεν κοιμάται εύκολα και για πολύ ώρα κατά την διάρκεια της ημέρας (περίπου 2-3 ώρες διακεκομμένα, ενώ τη νύχτα 6 ώρες διακεκομμένα) και πολλές φορές για να την νανουρίσουμε δοκιμάζουμε πιπίλα.

Αν και στην αρχή την ήθελε (για λίγο μέχρι να την πάρει ο ύπνος, μετά την άφηνε από μόνη της), τώρα δεν την θέλει και βάζει συνέχεια τον αντίχειρα της στο στόμα και πιπιλάει. Φαγητό δεν θέλει γιατί έχω δοκιμάσει αρκετές φορές να την θηλάσω όταν το βλέπω αυτό, αλλά στρίβει το κεφάλι της.

Υπάρχει περίπτωση, αν αυτό συνεχιστεί, να της δημιουργήσει μελλοντικά πρόβλημα στη γνάθο ή στα δόντια της; Να κάνω κάτι για να την σταματήσω;

Ευχαριστώ για το χρόνο και την απάντησή σας...
Βασιλική Κ., Π. Φάληρο


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Στην ηλικία που βρίσκεται η μικρούλα σας ανακαλύπτει... ότι έχει χέρια! Επομένως όχι μόνο δεν πειράζει, αλλά και επιβάλλεται να είναι ελεύθερη να κάνει ό,τι θέλει με αυτά.

Σε ένα μεταγενέστερο στάδιο π.χ. στην ηλικία περίπου 6 μηνών θα την "συγκινεί" περισσότερο να βάζει αντικείμενα στο στόμα της γιατί θα είναι ο μόνος τρόπος για να τα γνωρίσει.

Μην ανησυχείτε ότι μπορεί να παγιώσει από αυτή την ηλικία τη συνήθεια να πιπιλίζει το δάχτυλό της. Αργότερα που το ενδιαφέρον της θα είναι σε άλλα αντικείμενα θα φροντίσετε να μετατοπίσετε το ενδιαφέρον της από τον αντίχειρα.ΠαιδίατροςMSc, MRCPCH, PgDip (Allergy)
 Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.
www.paedhealth-development.grΤις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμούan>

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP