Οι "ειδικοί" απαντούν # 193 - Θέμα: Αποθηλασμός


ΕΡΩΤΗΣΗ
Πως θα μπορέσω να κόψω το δικό μου γάλα από την μικρή μου που είναι 3 μηνών και δεν δέχεται με τίποτα το μπιμπερό ενώ εγώ σε λίγο καιρό θα πρέπει να επιστρέψω στη δουλεία μου;
Μαρία Μ., Αθήνα


ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Aγαπητή φίλη Μαρία,

στην πραγματικότητα δεν είναι απαραίτητο να σταματήσεις τον θηλασμό επειδή πρόκειται να επιστρέψεις στη δουλειά σου. Πολλές εργαζόμενες μητέρες συνέχισαν επί μακρόν να θηλάζουν τα παιδιά τους! (διάβασε εδώ μια σχετική ιστορία).


Εφόσον επιθυμείς να συνεχίσεις να θηλάζεις τη μικρή σου, μπορείς να ξεκινήσεις με θήλαστρο να κάνεις ατομική τράπεζα γάλατος για τις ώρες τις απουσίας σου! Μάλιστα είναι δυνατόν να συνεχίσεις με αποκλειστικό θηλασμό, κάτι που συστήνει και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για τους τουλάχιστον πρώτους 6 μήνες της ζωής του βρέφους κι έπειτα συνέχιση του θηλασμού τουλάχιστον μέχρι τα 2α γενέθλια του παιδιού και ακόμη πιό μετά εφόσον η δυάδα μαμά-παιδί το επιθυμεί!!


Αν πάλι είναι επιθυμία σου να αποθηλάσεις, τότε διάβασε για τον φυσικό απογαλακτισμό

Η αποστροφή της κόρης σου για το μπιμπερό πιθανόν να έχει να κάνει με το ξένο γάλα καθεαυτό κι όχι με τη θηλή του. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει κάποιο άλλο πρόσωπο να της το δίνει κι όχι εσύ η ίδια μιας και θα μυρίζει το γάλα από το στήθος σου και θα αρνείται το μπιμπερό!

Τα μωρά δεν καταλαβαίνουν γιατί η μαμά παύει να είναι διαθέσιμη και όσο μυρίζουν το γάλα της αρνούνται τη μυρωδιά και τη γεύση του ξένου γάλακτος! Επίσης η αποστροφή στο ξένο γάλα είναι συχνά ένδειξη προδιάθεσης αλλεργίας στο αγελαδινό!


Διάβασε και άλλα παρόμοια και σχετικά θέματα στη σελίδα μας και για ότι χρειαστείς, είμαστε πάντα κοντά σου!
Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμούΤις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP