Οι “ειδικοί” απαντούν # 153 – Θέμα: Επαναφορά του στήθους με φυτοοιστρογόνα

Οι “ειδικοί” απαντούν # 153 – Θέμα: Επαναφορά του στήθους με φυτοοιστρογόνα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Κύριε Αγγελόπουλε,

συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας να ενημερώνετε και να βοηθάτε μέσα από εδώ αναγνώστες που χρειάζονται την επιστημονική σας άποψη.

Είμαι 33 χρονών και μητέρα δύο αγοριών. Ο δεύτερος γιος μου, είναι 1 έτους. Μετά τον αποθηλασμό του, πριν 3 μήνες, διαπίστωσα μεγάλη αλλαγή στο στήθος μου. Δεδομένου ότι το μέγεθος του, ήταν ήδη μικρό, με την αλλαγή αυτή στην υφή του και την πτώση που υπέστη, μίκρυνε δραματικά. Αυτό, έχει επηρεάσει την ψυχολογία μου και την προσωπική μου αυτοπεποίθηση.

Απέρριψα το ενδεχόμενο για κάποια πλαστική επέμβαση, δεδομένου του κόστους και του ρίσκου. Έτσι, στράφηκα στην λύση των φυτικών χαπιών, που μέσω της δράσης των συστατικών του, που είναι όλα φυτικά και δεν περιέχει καθόλου χημικά, προσφέρουν αύξηση του μεγέθους και κατά κάποιο τρόπο ανόρθωση.

Στη συγκεκριμένη σελίδα απ’ όπου πραγματοποίησα την παραγγελία, τα συστήνει ιατρική ομάδα και εγγυώνται ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό, μια που βασίζονται στα φυτικά συστατικά του. Βέβαια τονίζει ότι δεν ενδεικνύονται για εγκυμοσύνη, γαλουχία ή σε περιπτώσεις αλλεργίας πρέπει εκ των προτέρων να γίνουν εξετάσεις. Προφανώς, η δράση τους οφείλεται στην ποσότητα των φυτοοιστρογόνων, που απελευθερώνονται στον οργανισμό μέσα από τα φυτικά βότανα.

Ερεύνησα τα συγκεκριμένα βότανα, και δεν βρήκα κάτι ανησυχητικό ως προς τη δράση τους, αλλά φυσικά δεν είμαι ειδικός για να γνωρίζω κάτι παραπάνω, και ούτε μπορώ να είμαι 100% σίγουρη για το εν λόγω προϊόν, όσο μπορούν οι κατασκευαστές του.

Το ερώτημα μου είναι αν γνωρίζετε κάτι για την δράση τέτοιου είδους χαπιών, εάν τα φυτοοιστρογόνα μπορούν να απορυθμίσουν κάπου τον γυναικείο οργανισμό, και τί πρέπει να προσέχω κατά την διάρκεια που θα τα παίρνω. Ότι άλλο σχετικό γνωρίζετε πάνω στο θέμα, θα εκτιμούσα να μου παραθέσετε την επιστημονική σας άποψη.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας.

Μ. Κ., Καβάλα

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Αγαπητή φίλη,

δεν υπάρχουν έρευνες που να υποστηρίζουν πως η λήψη (από του στόματος) φυτοοιστρογόνων δεν βλάπτουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Η δράση τους είναι εξίσου ίδια με αυτή των χημικών και δεν θα σου συνιστούσα να τα χρησιμοποιήσεις ειδικά εάν στο κοντινό σας συγγενικό περιβάλλον έχετε ιστορικό με καρκινοπάθειες.

Μαιευτήρας-Χειρουργός-Γυναικολόγος

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *