Οι “ειδικοί” απαντούν # 87 – Θέμα: Θηλασμός και κάπνισμα

Οι “ειδικοί” απαντούν # 87 – Θέμα: Θηλασμός και κάπνισμα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Καλησπέρα. Πριν να σας ρωτήσω αυτό που θέλω θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μέσα απο την σελίδα σας μας λύνετε κάθε απορία σχετικά με τον θηλασμό.

Αυτό που θέλω να ρωτήσω σχετίζεται με μια ερώτηση που σας είχα κάνει πριν από λίγες ημέρες. Σας είχα ρωτήσει ότι το κοριτσάκι μου είναι 8,5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά, τώρα μόνο πρωί-βράδυ και αγχώθηκα μήπως δεν πίνει ή μήπως δεν έχω εγώ αρκετό γάλα. Αυτό που με συμβουλέψατε είναι να την θηλάζω και άλλες ώρες πριν η μετά τις στέρεες τροφές της.

Από τη στιγμή που άρχισα να τη θηλάζω πρωί-βράδυ επειδή είμαι καπνίστρια άρχισα πάλι να καπνίζω. Επειδή μεσολαβούν πολλές ώρες, αν τη θηλάζω τώρα πάλι πιο συχνά, υπάρχει πρόβλημα με το κάπνισμα; και αν αφήσω τον θηλασμό πρωί-βράδυ μόνο επίσης υπάρχει πρόβλημα για το παιδί; λιγοστεύει το γάλα;

Ευχαριστώ
Δέσποινα Μ
., Καβάλα


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Δέσποινα,
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι που σε βοήθησα.

Έστω και αν καπνίζεις είναι καλύτερα να θηλάζεις τακτικά παρά να δίνεις ξένο γάλα η να θηλάζεις μόνο πρωί και βράδυ. Εννοείται ότι βγαίνεις έξω να καπνίσεις και το μωρό δεν αναπνέει τον καπνό.

Κάπνισε αμέσως μετά τον θηλασμό. Το επίπεδο νικοτίνης στο μητρικό γάλα αυξάνεται μετά το κάπνισμα και μετά μειώνεται. Περίπου 90 λεπτά από την ώρα που κάπνισες, το επίπεδο της νικοτίνης στο γάλα σου μειώνεται περίπου στο μισό.

Τον πρώτο χρόνο το μητρικό γάλα είναι η πιο σημαντική τροφή για το μωρό και το να θηλάζεις μόνο πρωί και βράδυ δεν φτάνει.

 

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *