Οι "ειδικοί" απαντούν # 121 - Θέμα: Θηλασμός και γονιμότητα


ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλημέρα σας και συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά που κάνετε!
Θηλάζω την κόρη μου εδώ και 17 μήνες και θα ήθελα να συνεχίσουμε για όσο περισσότερο γίνεται. Η περίοδος μου έχει επανέλθει από τον 3ο μήνα μετά τον τοκετό. Εδώ και κάποιους μήνες προσπαθούμε (όχι πολύ εντατικά) με το σύζυγο για ένα ακόμα παιδάκι, χωρίς να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.

Ο γυναικολόγος μου, στα πλαίσια του καθιερωμένου γυναικολογικού ελέγχου, είδε στο υπερηχογράφημα ότι οι ωοθήκες μου έχουν "μικρύνει" και χαρακτηριστικά μου είπε ότι είναι σαν να χρησιμοποιώ αντισυλληπτικά. Επίσης είπε πως το πιθανότερο είναι να κάνω ανωορηκτικούς κύκλους και πως δεν έχω πολλές πιθανότητες για εγκυμοσύνη, αν δεν διακόψω το θηλασμό.

Έχω ακούσει για πολλές γυναίκες που πέτυχαν σύλληψη κατά τη διάρκεια του θηλασμού, αλλά με άγχωσε η διάγνωσή του. Ποια είναι η γνώμη σας;

Νίκη Σ., Αθήνα
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Αυτό που σας περιέγραψε ο γυναικολόγος σας ισχύει για εσάς αυτή τη χρονική περίοδο που το παιδί σας κάνει τους θηλασμούς με μια συγκεκριμένη συχνότητα. Ο γιατρός περιέγραψε αυτό που συμβαίνει και δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό σε αυτό.
Ο οργανισμός σας, δίνει προτεραιότητα στο παιδί που υπάρχει, προφανώς γιατί αυτό έχει αυξημένες ανάγκες αυτή την περίοδο και αν μείνετε έγκυος δεν θα μπορείτε να τις καλύψετε.
Όταν μειωθούν οι θηλασμοί, θα αλλάξει η ορμονική ισορροπία και θα είστε πιο γόνιμη.Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.
 Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού
___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP