Οι "ειδικοί" απαντούν # 102 - Θέμα: Προτίμηση στήθους και ανισομεγέθη μαστοί


ΕΡΩΤΗΣΗ
Γεια σας, θηλάζω το γιο μου εδώ και 20 μήνες, ενώ το τελευταίο περίπου 6μηνο έχει σαφή προτίμηση μόνο στον ένα μαστό. Τώρα πιά δεν θέλει καθόλου τον άλλο.

Αυτή η προτίμηση είχε ξεκινήσει νωρίτερα, νομίζω γιατί βολευόταν και δεν ήθελε να αλλάζει θέση, και σιγά σιγά η παροχή του μη-προτιμητέου μαστού ελαττωνόταν. Μέχρι που τώρα δεν βγάζει τίποτα. Μόνο δε ειδικές περιπτώσεις που υπάρχει αυξημένη παραγωγή (πχ λόγω κάποιας τροφής κλπ), αλλά και πάλι πολύ λίγο. Ισως έκανα κι εγώ βλακεία που δεν το αντιμετώπισα έγκαιρα να τον πιέζω λίγο παραπάνω να πίνει και από τις 2 μεριές.
Το πρόβλημα είναι κυρίως αισθητικό. Ο γαλακτοφόρος μαστος είναι μεγαλύτερος! ενώ ο άλλος μικρότερος κι από πρίν την εγκυμοσύνη!!!
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ θήλαστρο. Θα μπορούσε ίσως με κάποιο τρόπο να φτιάξει η παροχή (τί βρύση είναι;-) ) και στον άλλο μαστό, τον προβληματικό;
Να σημειώσω ότι δεν είχα πρόβλημα στις θηλές. Είναι και οι 2 εξέχουσες. Το λέω επειδή καμιά φορά το μωρό μπορεί να κουράζεται με μια επίπεδη θηλή και να δείχνει προτίμηση εκεί που το βολεύει.

Υ.Γ.: Κάποια από τα στοιχεία του μωρού, αν και μάλλον δεν χρειάζονται Φ.Τ. 40w5d, 3750 kg, φυσιολογική αύξηση βάρους, πίνει μόνο δικό μου γάλα (+ τη στερεά τροφή, νερό κλπ), πάνω από 5 θηλασμοί στο 24h, ουρήσεις δεν ξέρω σίγουρα, αλλά 5-8 κενώσεις 1 ανά 48h

Ευχαριστώ πολύ!
Καλή δύναμη στο έργο σας!
Μαρία Γ., Κρήτη


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχείαΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Το μωρό είναι αρκετά μεγάλο κι επειδή δεν υπάρχει καθόλου γάλα, είναι δύσκολο να το αντιμετωπίσετε μόνο με το παιδί.

Αν το παιδί ήταν μικρότερο και αν δεν είχε διακοπεί η γαλουχία, θα μπορούσατε να ξεκινάτε το θηλασμό πάντα από εκεί για να διεγείρετε την παραγωγή.

Τώρα θα μπορούσατε να κάνετε επαναγαλακτισμό με θήλαστρο αλλά είναι χρονοβόρο και ίσως δεν έχει και νόημα σε αυτή την ηλικία που είναι το παιδί σας.

Καλή συνέχεια!


 

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.


Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ επικοινωνίας:
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και αξιόπιστη απάντηση!

Το είχα σκεφτεί ότι μάλλον με θήλαστρο θα μπορούσα να επαναφέρω την παραγωγή και από τον άλλο μαστό (γι' αυτό και σας το ανέφερα ότι δεν έχω ποτέ χρησιμοποιήσει), αλλά δεν ήμουν και σίγουρη.

Με ενδιαφέρει, επειδή δε σκοπεύω να διακόψω σύντομα το θηλασμό.

Μήπως γνωρίζετε πού μπορώ να βρώ θήλαστρο για ενοικίαση; Έχουν όλα τα νοσοκομεία;

Ευχαριστώ και πάλι!
Με ιδιαίτερη εκτίμηση προς την αγαπητή κ. Αγλαϊα Παπαδήμα!

Να είστε καλά!
Μ.Γ.


Τελευταία ενημέρωση: 9 Σεπ 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σχετικά με τα θήλαστρα και τη διάθεσή τους δείτε ΕΔΩ


Φιλικά, 
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού2 σχόλια :

Ανώνυμος ,  8/9/10 17:00  

ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ...ΕΧΩ ΜΙΑ ΚΟΡΟΥΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 11 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ.ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΑ,ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΟΙΜΑΤΑΙ.ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΟΨΩ ΑΥΤΟ?ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...ΕΝΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΛΥΠΕΙ ΣΙΔΗΡΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΣΥΓΚΕΓΩΤΑΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟ ΕΚΟΨΑ,ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΙΝΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΘΗΛΑΖΩ,ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΕΓΩ ΘΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΣΙΔΗΡΟΣ ΤΗΣ?Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑΞΩ ΤΗΝ ΜΑΡΚΑ? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΑ'ΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΤΕ....!

Μητρικός θηλασμός 9/9/10 02:12  

Αγαπητή φίλη,
σχετικά με τις βραδινές αφυπνίσεις δες ΕΔΩ τι θα μπορούσες να κάνεις!

Για το σίδηρο καλύτερα να υποβάλεις το ερώτημά σου προς τους ειδικούς συμπληρώνοντας τη φόρμα ΕΔΩ

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP