Οι "ειδικοί" απαντούν # 101 - Θέμα: Μείωση του γάλακτος μετά από μαστίτιδα


ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλησπέρα!! Ζητώ τη βοήθειά σας!!!
Πριν μία εβδομάδα απέκτησα το δεύτερο μου παιδί -δυστυχώς με καισαρκή λόγω αλλαγής τη θέσης του εμβρύου από κεφαλική σε διαγώνια- την 40η εβδομάδα της κύησης.

Θήλασα μέσα σε περίπου 1,5 ώρα από τη γέννησή της. 3,5 μέρες μετά ήρθε το γάλα και χάρηκα τόσο πολύ όταν αντιλήφθηκα ότι ήταν πολύ!! (Στο πρώτο μου παιδί ήταν λίγο και χρειάστηκε πολύ προσπάθεια για να διατηρήσω το θηλασμό).

Άρχισα όμως να νιώθω έναν πόνο στον αριστερό μαστό στη βάση σε ένα σημείο και σε μια ευθεία γραννή μέχρι ένα σημείο πάνω στην άλω. Σκέφτηκα ότι ίσως να μη θήλαζε σωστά το μωρό και το ενδεχόμενο μαστίτιδας. Άρχισα να βγάζω το γάλα και μ θήλαστρο, να κάνω μασάζ, έβαλα το μωρό και σε πλάγια θέση, κλπ. Χτες ανέβασα 38,3 πυρετό που έπεσε μόνος του και σήμερα 37,4 αλλά πονάω πολύ λιγότερο και μόνο στο σημείο στην άλω. Δυστυχώς όμως, το γάλα μου μειώθηκε και από τους δύο μαστούς!!!! Βάζω το μωρό στο στήθος το αργότερο κάθε 2 ώρες ή το βγάζω με θήλαστρο για να ξαναυξήσω την ποσότητα αλλά προς το παρόν τίποτα!!

Θα ξαναυξηθεί το γάλα μου;;; Τι να κάνω;;; Βοηθήστε με!! Μη μου προτείνετε να μιλήσω με κάπιο γιατρό εδώ...στο πρώτο μου παιδί τέτοια προσπάθεια ήταν μάλλον αποτυχημένη...
Ευχαριστώ!!! Δήμητρα Χ., Ρόδος


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχείαΑΠΑΝΤΗΣΗ 

Καλημέρα Δήμητρα, Λυπάμαι που πέρασες τέτοια ταλαιπωρία. 

Τα συμπτώματα που περιγράφεις είναι όντως αυτά της μαστίτιδας. Η μείωση του γάλακτος μετά από μαστίτιδα είναι προσωρινή και το γάλα θα αυξηθεί γρήγορα. Πρέπει να αδειάζεις τα στήθη κάθε 2 ώρες, (πράγμα του το κάνεις ήδη). να ξεκουραστείς, να προσέξεις να μην σε στενεύει το σουτιέν, να μην ξεχνάς να πίνεις νέρο, να κάνεις ζεστές κομπρέσες και μασάζ πριν από τον θηλασμό και να βάζεις το μωρό σωστά. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να παίρνεις 3500-7000mg/ημέρα Fenugreek (τριγονελλα) για να βοηθήσεις την παραγωγή σου. Το Fenugreek θα το βρεις στο φαρμακείο ή σε μαγαζί με βιολογικά τρόφιμα. Διάβασε τις οδηγίες στην συσκευασία για την σωστή δοσολογία. Συνήθως η γυναίκες παρατηρούν αύξηση του γάλακτος σε 24-72 ώρες.

 

Gabi Grupe-Κανελλοπούλου
Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩΦιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP