Παιδί: Πρώτες βοήθειες στη παραλία

Κάνατε τα πάντα για να εξασφαλίσετε ότι αυτές οι διακοπές θα είναι οι πιο ανέμελες της ζωής σας, όμως όταν πρόκειται για παιδιά καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι και ψύχραιμοι. 

Στην περίπτωση που το παιδί καταπιεί αρκετή ποσότητα νερού ή χάσει τις αισθήσεις του, ξαπλώστε το στην άμμο και αναζητήστε το ναυαγοσώστη στην παραλία ή καλέστε άμεσα βοήθεια. 

Βάλτε το πρόσωπό σας κοντά στη μύτη του και προσπαθήστε να δείτε αν αναπνέει. Αν αναπνέει, γυρίστε το στο πλάι και περιμένετε να συνέλθει, εάν δεν αναπνέει, τότε βάλτε το ένα σας χέρι στο μέσο του στέρνου κάτω από τη νοητή γραμμή που σχηματίζουν οι θηλές και κάντε 30 μαλάξεις μετρώντας ως εξής: «και 1, και 2, και 3… και 30». Κάθε 30 μαλάξεις κάνετε δύο τεχνητές αναπνοές: Ανασηκώνετε το πιγούνι του, κλείνετε τη μύτη του και ανοίγετε το στόμα του. Εισπνέετε βαθιά και εκπνέετε στο στόμα του. 

Στη διάρκεια ενός λεπτού πρέπει να επαναλάβετε τρεις φορές αυτή τη διαδικασία. Σταματάτε μόνο αν το παιδί συνέλθει ή έρθει η βοήθεια. 

Τυλίξτε το παιδί με στεγνές πετσέτες για να προλάβετε την υποθερμία. Το νερό της θάλασσας είναι κρύο ακόμη και το καλοκαίρι και η εξάτμιση του νερού από το δέρμα του παιδιού θα ρίξει την θερμοκρασία του σώματος. 

Το παιδί που του έγινε έγκαιρα καρδιοαναπνευστική ανάνηψη έχει 5πλάσιες πιθανότητες να μην παρουσιάσει επιπλοκές ύστερα από έναν παρ’ ολίγο πνιγμό. 


Πηγή & φωτό: enimerwsi

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP