Εγκυμοσύνη: Η παχυσαρκία οδηγεί στην καισαρική τομή

Με αυξημένο κίνδυνο καισαρικής τομής συσχετίζουν την παχυσαρκία Αμερικάνοι ερευνητές. Όσο πιο παχιά είναι μια έγκυος τη μέρα της γέννας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να χρειαστεί να καταφύγει στην καισαρική για να γεννήσει, σύμφωνα με νέα έρευνα. 

Η καισαρική αυξάνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και, μεταξύ άλλων, φαίνεται πως η παχυσαρκία συμβάλλει σε αυτό. Η συγκεκριμένη επέμβαση έχει συνδεθεί με πιθανές επιπλοκές τόσο για τη μητέρα όσο και για το παιδί. Οι ερευνητές συνέλεξαν στοιχεία για περίπου 125.000 γυναίκες που γέννησαν μεταξύ 2002 – 2008, εκ των οποίων το 14% είχαν κάνει καισαρική. 

Η μελέτη συμπέρανε ότι για κάθε μονάδα αύξησης του δείκτη σωματικής μάζας (δηλαδή της αναλογίας του βάρους προς το ύψος της γυναίκας), η πιθανότητα καισαρικής αυξάνεται 4% κατά μέσο όρο. 

Συγκεκριμένα, για κάθε μονάδα αύξησης του δείκτη σωματικής μάζας (ΒΜΙ), αυξάνεται κατά 5% η πιθανότητα καισαρικής αν πρόκειται για την πρώτη γέννα μιας γυναίκας, κατά 2% αν έχει ξανακάνει καισαρική και κατά 5% αν η γυναίκα έχει κάνει παιδιά αλλά χωρίς καισαρική. 

Η ηλικία άνω των 35 ετών και η ύπαρξη διαβήτη αυξάνουν την πιθανότητα καισαρικής στις παχύσαρκες γυναίκες.


Πηγή & φωτό: myhnews 

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP