Οι "ειδικοί" απαντούν # 69 - Θέμα: Κατάλληλες ώρες για άντληση με το θήλαστρο και διατροφή κατά τον θηλασμό


ΕΡΩΤΗΣΗ
Καλημέρα σας. Έχω ένα αγοράκι 2 μηνών και θηλάζω αποκλειστικά (του έχω δώσει συμπλήρωμα ελάχιστες φορές μετά από προτροπή της παιδιάτρου αλλά σκοπεύω να μη του ξαναδώσω). Θηλάζει κάθε 2 με 2 μιση ώρες.
Θα ήθελα να βγάλω με θήλαστρο γάλα να υπάρχει σε περίπτωση που χρειαστεί να λέιψω για λίγο. Θα ήθελα να μου πείτε πότε μπορώ να κάνω άντληση με θήλαστρο. Αν βγάλω μετά από μία ώρα μετά θα υπάρχει γάλα για το μωρό; Σε πόση ώρα περίπου ξαναγεμίζει το στήθος;
Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν η διατροφή με σχετικά μειωμένα λιπαρά επηρρεάζει την ποιότητα και την ποσότητα του μητρικού γάλατος.
Τέλος θα επιστρέψω στη δουλειά όταν το μωρό κλείσει τους 5 μήνες. Θα δουλεύω 9-15:30. Θα ήθελα να συνεχίσω το θηλασμό. Τι μου προτείνεται; (Στη δουλειά μάλλον δεν θα μπορώ να χρησιμοποιώ θήλαστρο).
Ευχαριστώ πολύ! Άννα Τ., Αθήνα


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχείαΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καλή ώρα για άντληση είναι το πρωί, περίπου 1 ώρα αφού έχει φαει το μωρό. Επίσης μπορείς να βγάζεις γάλα όταν το μωρό πίνει μόνο από το ένα στήθος, μετά τον θηλασμό, ή όταν το μωρό κοιμάται... Όσο πιο συχνά αδειάζουν τα στήθη τόσο πιο πολύ γάλα παράγεις.


Σχετικά με την διατροφή, πρέπει να προσέχεις να μην χάνεις πάνω από 2kg τον μήνα. Να τρως φαγητά θρεπτικά, πλούσια σε ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνη B6, και να μην πέσεις κάτω από 1800 θερμίδες την ημέρα. Είναι καλό να ξεκινήσεις να αντλείς γάλα περίπου 3-4 εβδομάδες πριν ξεκινήσεις δουλεία γιατί έτσι θα έχεις μια ποσότητα διαθέσιμη στη κατάψυξη. Αφού λείπεις παραπάνω από 3-4 ώρες σίγουρα θα είναι καλύτερα να βγάλεις το γάλα σου, για να μην γεμίσει πολύ το στήθος σου και αρχίζει και τρέχει γάλα. Καλό θα ήταν να συζητούσες το θέμα στην δουλειά σου και να σου δοθεί η δυνατότητα να κάνεις ένα διάλυμα 20 λεπτών κάθε 3 ώρες για να αντλείς γάλα.


 

Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩΦιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP