Μείωση στο πρήξιμο των μαστών σημαίνει μείωση της παραγωγής γάλακτος;

Γέννησα την κόρη μου στις 12/7/2010 και θηλάζω αποκλειστικά.

Τις τελευταίες δύο ημέρες παρατήρησα ότι το στήθος μου δεν πρήζεται όσο πριν την ώρα που είναι να τη θηλάσω. Αυτό σημαίνει ότι μειώθηκε η παραγωγή στο γάλα μου;

Το μωρό κάνει θηλαστικές κινήσεις και καταπίνει αλλά λόγω της μείωσης του πρηξίματος έχω αμφιβολίες ...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Αθηνά Τ., Λαγκαδάς, Θεσσαλονίκη


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία
Καταρχήν να πω ότι καλό θα ήταν να βλέπατε σύντομα τον παιδίατρό σας. Τον πρώτο καιρό τα μωρά καλό είναι να ελέγχονται στις πρώτες 48 ώρες από την έξοδο από το μαιευτήριο κι έπειτα άλλες μία με τρεις φορές μέχρι πριν τους δύο μήνες. Αυτά είναι οδηγίες της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρίας. Εσείς δεν έχετε δει ειδικό τις τελευταίες 20 μέρες.
Στο ερώτημά σας, στο τέλος του πρώτου μήνα είναι εντελώς φυσιολογικό και παρατηρείται από τις γυναίκες που θηλάζουν αποκλειστικά να παύει το πρήξιμο του στήθους.

Αυτό είναι φυσιολογικό στάδιο και δεν πρέπει να ανησυχεί. Σημαίνει απλά ότι το στήθος σας συντονίστηκε απόλυτα με τις ανάγκες του μωρού και δεν πρήζεται αναίτια. Προσαρμόστηκε η παραγωγή σας σε ότι ζητάει το μωρό.

Αυτό μπορεί να μην συμβεί σε γυναίκες που δίνουν και συμπλήρωμα ή που κάνουν τακτικά (καθημερινά) αντλήσεις με θήλαστρο. Σε αυτές τις περιπτώσεις το στήθος παίρνει μήνυμα για λιγότερη ή περισσότερη παραγωγή γάλακτος από αυτό που ζητάει το μωρό, έτσι που ο συντονισμός δεν επέρχεται ποτέ.. Θα δείτε τον παιδίατρό σας. Εάν η μικρή είναι υγιής, ο θηλασμός εκτιμηθεί ως αποτελεσματικός και το μωρό παίρνει βάρος, τότε κανένα πρόβλημα. Τότε προσωπικά θα ανησυχούσα εάν η γυναίκα μου συνέχιζε να εμφανίζει πρηξίματα, όχι για το αντίθετο.

 

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩΦιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP