Οι "ειδικοί" απαντούν # 51


Θέμα: Θηλασμός και άντληση με θήλαστρο
Καλησπέρα σας,
Θα ήθελα προτίστως να σας ευχαριστήσω για την απρόσκοπτη παροχή πληροφοριών και για την πολύτιμη συμβολή κι αρωγή σας σε θέματα θηλασμού.

Έχω ένα κοριτσάκι 19 μηνών που τρέφεται με δικό μου γάλα εξ αρχής. Στην επίπονη προσπάθεια μου τους πρώτους μήνες θηλασμού να αυξήσω την παραγωγή γάλακτος με θήλαστρο (symphony medela διπλής άντλησης), είχα ως αποτέλεσμα η κόρη μου να αποδεσμευτεί από το στήθος. Της έδινα, βλέπετε, ό,τι έβγαζα κατά τη διάρκεια της ημέρας με μπιμπερό και το στήθος της φαινόταν εύλογα πιο δύσκολο... Έτσι μπήκα σε έναν κυκεώνα αντλήσεων κάθε 2-3 ώρες, για να παράγω ικανοποιητικές ποσότητες γάλακτος (περίπου 1 λίτρο την ημέρα).

Αυτό το έκανα για 9 μήνες. Έκτοτε μείωσα τις αντλήσεις σε 4 μέσα στη διάρκεια της ημέρας. Τον τελευταίο μήνα η ποσότητα του γάλακτος που παράγω έχει μειωθεί τραγικά. Αρρώστησε η κόρη μου για πρώτη φορά και τότε άρχισα να βλέπω τη μείωση. Τη δεδομένη στιγμή αντλώ 150 ml την ημέρα. Η ποσότητα είναι ελάχιστη και θα ήθελα να μου πείτε, αν έχω ελπίδες να διασώσω τη γαλουχία και με ποιον τρόπο... Πρέπει να αυξήσω τις αντλήσεις; κι αν ναι, πόσες αντλήσεις πρέπει να κάνω και ανά πόσες ώρες;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Στέλλα Σ., Θεσσαλονίκη


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχείαΤο γάλα που χρειάζεται η κόρη σας πλέον, εφόσον τρώει τυρί - γιαούρτι - γαλακτοκομικά γενικότερα, δεν είναι πάνω από 200-250ml την ημέρα. Αυτή είναι πάνω κάτω η φυσιολογική ποσότητα ανά 24ωρο που οι έρευνες δείχνουν ότι προσφέρει ο άμεσος θηλασμος σε αυτήν την ηλικία. Επομένως δεν είστε και πολύ μακριά.

Αν μπορείτε να κάνετε μία άντληση παραπάνω, ίσως βοηθήσει. Θα μπορούσατε επίσης να πάρετε για λίγο τριγωνέλλα ή μαγιά μπύρας. Χρησιμοποιείτε ακόμα το Symphony; Αν όχι, είναι μια σκέψη να επιστρέψετε για λίγο σε αυτό. 

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩΦιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP