Οι “ειδικοί” απαντούν # 50

Θέμα: Επιστροφή στη δουλειά και συνέχιση του θηλασμού

Θηλάζω αποκλειστικά την 3μηνη κορούλα μου. Δυστυχώς όμως πρέπει να πάω δουλειά τον Σεπτέμβρη. Η μικρή μου δεν μπορεί το μπιμπερό, θα επιμείνω όμως. Το πρόβλημά μου είναι ότι θα λείπω τουλάχιστον 9 ώρες στη δουλειά και εκείνες τις ώρες δεν θα μπορώ να αντλώ.

Πώς μπορώ να εξασφαλίσω ότι δεν θα μου κοπεί το γάλα; Θα μπορώ να θηλάζω πρωί πριν τις 8:30 και βράδυ μετά τις 7:00 και να αντλώ επίσης τις ίδιες ώρες. Συνήθως το πρωί τρώει απτο ένα στήθος και αντλώ απ΄το άλλο γιατί το πρωί είναι πρησμένα. Έχω το medela swing. Στην περίπτωσή μου θα βοηθήσει ή προτείνετε να νοικιάσω επαγγελματικό. Γενικώς έχω πολύ γάλα. Τρωει από την μία και πετάγεται από την άλλη. Πιστέυετε ότι θα τα καταφέρω με δύο-τρεις θηλασμούς και δύο αντλήσεις την ημέρα (τα υπόλοιπα γεύματα θα είναι από την τράπεζα που φυλάω) να μην μειωθεί ή σταματήσει το γάλα μου;

Μαρία Α., Βούλα Αττικής


Σημ.: έχουν δωθεί και άλλα συμπληρωματικά στοιχεία

Είστε σίγουρη ότι δε θα μπορείτε να αντλείτε καθόλου στη δουλειά; Τόσο νωρίς, με τόσο καλή παραγωγή και με εννιά ώρες την ημέρα ξαφνικά χωρίς ερεθισμό, φοβάμαι ότι θα κινδυνέψετε να αναπτύξετε μαστίτιδα.

Αν νοικιάσετε νοσοκομειακό θήλαστρο και το χρησιμοποιήσετε τις υπόλοιπες ώρες τις ημέρας, φοβάμαι ότι θα έχετε μεγαλύτερα πρηξίματα στη δουλειά και κίνδυνο μαστίτιδας. Θα σας συμβούλευα να μείνετε στο ίδιο θήλαστρο. Να πασχίσετε να αντλείτε έστω μια φορά στη δουλειά. Τις υπόλοιπες ώρες να έχετε πρώτη προτεραιότητα το μωρό, όχι το θήλαστρο. Αν δεν μπορείτε να αντλείτε στη δουλειά, μην αυξήσετε την συχνότητα αντλήσεων στο σπίτι. Αν μπορείτε να αντλείτε στη δουλειά, προσπαθήστε να αντλείτε με το μωρό στο άλλο στήθος, 2 φορές την ημέρα.

Από τον Οκτώβριο, η μικρή μπορεί να ξεκινήσει σιγά-σιγά κρεμούλες οπότε από τον Νοέμβριο θα τρώει στερεές τροφές στο διάστημα που θα λείπετε και τα πράγματα θα απλοποιηθούν.

Καλή επιτυχία!

 

Παιδίατρος, M.R.C.P.C.H., D.C.H. I.B.C.L.C.

Τις ερωτήσεις σας προς την επιστημονική μας ομάδα
μπορείτε να τις στέλνετε ΕΔΩ

Φιλικά,
η ομάδα του Μητρικού θηλασμού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *