Είναι το μητρικό γάλα κατάλληλο για το πολύ χαμηλού βάρους γέννησης νεογνά;

Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για τα τελειόμηνα νεογνά λόγω των μοναδικών του χαρακτηριστικών. 

Είναι επίσης ευεργετικό και για τα πρόωρα νεογνά γιατί ασκεί θετική επίδραση στην άμυνα του οργανισμού, στην πέψη και απορρόφηση των θρεπτικών του συστατικών, στη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, στην νευροαναπτυξιακή τους εξέλιξη και στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση της μητέρας. 

Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η χορήγηση του γάλατος της μητέρας στα πολύ χαμηλού βάρους γέννησης νεογνά και ειδικά στα εξαιρετικά χαμηλού βάρους γέννησης νεογνά, έχει άμεσα και απώτερα πλεονεκτήματα στη θρέψη και την ανάπτυξή τους. 

Το μητρικό γάλα όμως δεν καλύπτει τις ανάγκες των πολύ χαμηλού βάρους γέννησης νεογνών και θα πρέπει να εμπλουτίζεται με πρωτεΐνες, άλατα και βιταμίνες. 

Σήμερα κυκλοφορούν στο εμπόριο διάφορα σκευάσματα ενισχυτών του μητρικού γάλατος. Ο ιδανικότερος εμπλουτισμός του μητρικού γάλατος για τα πολύ χαμηλού βάρους γέννησης νεογνά είναι ο εξατομικευμένος εμπλουτισμός αφού προηγουμένως αναλυθεί η σύσταση του μητρικού γάλατος. 

Ο εμπλουτισμός του μητρικού γάλατος μπορεί να είναι ευεργετικός στα νεογνά αυτά και μετά την έξοδό τους από το Νοσοκομείο. Πηγή: iatrotek 
Photo: sxc
___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP