Το χαμηλό βάρος της εγκύου κατά τη δίδυμη κύηση αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού

Οι έγκυες που κυοφορούν δίδυμα θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι παίρνουν το προτεινόμενο βάρος, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που διαπιστώνει ότι το χαμηλότερο του συνιστώμενου βάρους κατά την δίδυμη κύηση αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού και χαμηλού σωματικού βάρους γέννησης των νεογνών.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Obstetrics and Gynecology, ο Δρ Νάθαν Φοξ της εταιρείας Συνεργάτες Μητρικής-Εμβρυϊκής Ιατρικής στη Νέα Υόρκη, εξηγεί ότι «μια γυναίκα θα πρέπει να παίρνει περίπου 453 γραμμάρια την εβδομάδα. Λιγότερο βάρος απ’ αυτό σημαίνει μικρότερα νεογνά και περισσότερες πρόωρες γεννήσεις».

Ο Δρ Φοξ και οι συνεργάτες του θέλησαν να δουν αν η πρόσληψη βάρους στην δίδυμη κύηση που καθορίστηκε από τις ανανεωμένες κατευθυντήριες οδηγίες του Ινστιτούτου Ιατρικής το 2009, επέφερε διαφοροποιήσεις στα αποτελέσματα των κυήσεων.

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες, το εύρος της αύξησης του βάρους εξαρτάται από το σωματικό βάρος της γυναίκας στην αρχή της δίδυμης κύησης. Μια φυσιολογική γυναίκα θα πρέπει να πάρει μεταξύ 16 και 24 κιλά, μια υπέρβαρη από 14 έως και 22 κιλά και μια παχύσαρκη από 11 έως και 19 κιλά.

Μελετώντας 281 κυρίως φυσιολογικού βάρους γυναίκες που κυοφορούσαν δίδυμα, ο Δρ Φοξ διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που είχαν πάρει το συνιστώμενο βάρος τα κατάφεραν καλύτερα ως προς το αποτέλεσμα κύησης.

Οι γυναίκες που πήραν λιγότερα κιλά είχαν περισσότερες πιθανότητες πρόωρου τοκετού (πριν την 32η εβδομάδα), συγκριτικά με εκείνες που είχαν πάρει το σωστό βάρος (14% έναντι 5%). Επίσης είχαν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν μικρότερα νεογνά.

Εν αντιθέσει με τις μονότοκες κυήσεις, η απόκτηση αρκετού βάρους στις πολύδυμες κυήσεις μπορεί να είναι «άθλος». Δεν είναι πάντοτε εύκολο. «Στέλνουμε τις ασθενείς μας σε διατροφολόγους για να ακολουθήσουν διατροφή με μεγάλη θερμιδική περιεκτικότητα, ώστε να πάρουν τα απαραίτητα κιλά», εξηγεί ο Αμερικανός ερευνητής.

Περίπου τρεις στις 100 κυήσεις είναι πολύδυμη, και οι πρόωροι τοκετοί συμβαίνουν περίπου στο 60% των περιπτώσεων, καθιστώντας το σωστό σωματικό βάρος κατά την εγκυμοσύνη, σημαντικό παράγοντα.Πηγή & φωτό: myhnews___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP