Παιδί: Η φροντίδα των παιδικών δοντιών (μέρος πρώτο)

Πρέπει να βουρτσίζω τα δόντια του παιδιού μου ακόμα κι αν πίνει μόνο γάλα; Πότε πρέπει να του αγοράσω οδοντόβουρτσα;

Η χρήση της οδοντόβουρτσας πρέπει ν' αρχίσει από τη στιγμή της ανατολής των πρώτων δοντιών. Ιδανικά, πρέπει να βουρτσίζονται τρεις φορές τη μέρα, ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δίνεται στο βραδινό βούρτσισμα.

Μια μαλακή οδοντόβουρτσα με μικρή κεφαλή (παιδική) είναι η πλέον κατάλληλη. Η χρήση, όμως, της παιδικής οδοντόκρεμας καλό είναι να ξεκινά από την ηλικία των 5 χρόνων, γιατί τα παιδιά τότε μόνο μπορούν να ξεπλένουν σωστά και να μην την καταπίνουν.

Η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα σκόπιμο είναι να μη χρησιμοποιείται από τα παιδιά, γιατί τη θεωρούν παιχνίδι και δεν επιμένουν όσο θα έπρεπε. Καλό είναι να χρησιμοποιείται από τους γονείς, όταν αυτοί πλένουν τα δόντια των μικρών παιδιών.

Οι γονείς πρέπει να αφήνουν τα παιδιά να εξοικειώνονται με τη διαδικασία του βουρτσίσματος από νωρίς, αλλά αυτοί οφείλουν να επιμελούνται τη στοματική υγιεινή των παιδιών τους τουλάχιστον μία φορά την ημέρα μέχρι την ηλικία των 5 χρόνων.

Ακόμα και στην περίπτωση που το παιδί, μετά τη βραδινή του μέτρηση, χρειάζεται να φάει κάτι ή να πιει γάλα κατά τη διάρκεια της νύχτας, σκόπιμο είναι να πίνει νερό τελειώνοντας, έτσι ώστε να ξεπλένεται όσο το δυνατόν περισσότερο το στόμα του.

Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε πως τα δόντια χαλάνε από τη συχνή λήψη τροφής, όποια κι αν είναι αυτή!!! Αυτό σημαίνει ότι η αντίληψη πως παιδιά τα οποία δεν τρώνε γλυκά, δεν έχουν πρόβλημα τερηδόνας, δεν ισχύει.
Πηγή: enet
Photo:.Larry Page
Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP