Πώς αλλάζει το στήθος σας κατά την εγκυμοσύνη


Γιατί το στήθος μου πονάει τώρα που είμαι έγκυος;
Οι ορμονικές αλλαγές που χαρακτηρίζουν την εγκυμοσύνη αυξάνουν τη ροή του αίματος και προκαλούν αλλαγές στο μαστικό ιστό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθετε το στήθος σας να πρήζεται ή να μυρμηγκιάζει, ή να σας πιάνουν φαγούρες, ή να σας πονάει ευκολότερα, και να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο άγγιγμα. 


Ορισμένες γυναίκες περιγράφουν την αίσθηση ως μια υπερβολή του πώς νιώθουν το στήθος τους πριν την περίοδό τους. Η ευαισθησία των μαστών είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εγκυμοσύνης. Αρχίζει συνήθως στην 4η με 6η εβδομάδα της κύησης και διαρκεί όλο το πρώτο τρίμηνο. Τι άλλες αλλαγές πρέπει να περιμένω;
Ξεκινώντας από τις 8 βδομάδες, το στήθος σας αρχίζει να μεγαλώνει και συνεχίζει να αναπτύσσεται σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι κανόνας ότι θα χρειαστείτε ένα ή δύο νούμερα σουτιέν μεγαλύτερο, ιδίως στην πρώτη εγκυμοσύνη. 


Μπορεί να νιώθετε επίσης τραβήγματα στο στήθος σας καθώς πράγματι το δέρμα τεντώνει, και μπορεί να εμφανίσετε σημάδια. Μπορείτε να αρχίσετε να διακρίνετε τις φλέβες κάτω από το δέρμα του στήθους και να δείτε πως οι θηλές σας μεγαλώνουν και παίρνουν ένα πιο σκούρο χρώμα. 

Πιθανόν να έχετε παρατηρήσει τα μικρά εξογκωματάκια στις θηλές σας από πριν. Τώρα αυτά, που είναι ένας τύπος λιποπαραγωγού αδένα, μπορεί να γίνουν πιο έντονα. Το στήθος σας περνά από αυτές τις αλλαγές καθώς προετοιμάζεται για το θηλασμό του μωρού σας. 

Γύρω στον τρίτο μήνα εγκυμοσύνης, τα στήθη σας αρχίζουν να παράγουν εκείνο το ειδικό γάλα που θα δώσετε στο μωρό σας με τους πρώτους θηλασμούς. Στους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης, μπορεί να αρχίσει να βγαίνει λίγο τέτοιο γάλα από το στήθος σας, μια παχιά κιτρινωπή ουσία ακόμα, αν και σε μερικές γυναίκες αρχίζει να βγαίνει πιο νωρίς και σε άλλες δε βγαίνει καθόλου. 


Τι μπορώ να κάνω για να μειώσω την ευαισθησία;
Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε κάποια καλά υποστηρικτικά σουτιέν. Ζητήστε βοήθεια από ένα έμπειρο πωλητή σε ένα πολυκατάστημα ή σε ένα μαγαζί με είδη εγκυμοσύνης. 


Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι τα σουτιέν με μπανέλες είναι λιγότερο άνετα τώρα. Αναζητείστε καλύτερα μαλακά υλικά χωρίς ραφές κοντά στη θηλή. Η καλύτερη επιλογή είναι τα βαμβακερά σουτιέν αντί των συνθετικών, γιατί είναι πιο άνετα και διευκολύνουν την αναπνοή. 

Για πρόσθετη υποστήριξη κατά τη διάρκεια της ημέρας, δοκιμάστε έναν σουτιέν θηλασμού. Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, είναι λογικό να αγοράσετε ένα τέτοιο σουτιέν αφού θα το χρειαστείτε οπωσδήποτε αν θηλάσετε. 

Για τη νύχτα, δοκιμάστε έναν σουτιέν εγκυμοσύνης για τον ύπνο – είναι ένα μαλακό και άνετο σουτιέν από βαμβάκι που μπορείτε να βρείτε στα ειδικά μαγαζιά. 

Αν ασκείστε, είναι πολύ σημαντικό να φοράτε ένα υποστηρικτικό σουτιέν που θα εφαρμόζει καλά, γιατί το στήθος σας είναι τώρα πιο βαρύ. Ένα σουτιέν ειδικά σχεδιασμένο για την άσκηση θα σας δώσει την πρόσθετη υποστήριξη που χρειάζεστε και θα ελαχιστοποιήσει τις ενοχλήσεις. 

Σκεφτείτε να αγοράσετε τα σουτιέν σας με κάποιο περιθώριο και στην περιφέρεια του στήθους και στις θήκες των μαστών, γιατί καθώς το στήθος θα μεγαλώνει κι η κοιλιά σας θα φουσκώνει, θα χρειαστείτε ένα ως δύο νούμερα παραπάνω. 

Οπότε διαλέγετε σουτιέν που σας κάνουν όταν τα κουμπώνετε στην εσωτερική τους, την πιο στενή θηλιά. Τέλος, αγοράστε ένα σουτιέν θηλασμoύ πριν από τον τοκετό ακόμη.
Πηγή: yourbaby.gr 
3 σχόλια :

ΓΙΩΤΑ ,  21/5/16 22:51  

Γεια σας, θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι σχετικά με το άρθρο σας. Αν μια γυναίκα έχει μικρό στήθος και φοράει 70Β νούμερο σουτιέν και μείνει έγκυος θα αυξηθεί το στήθος καθόλου κατά της εγκυμοσύνη? Σας παρακαλώ απαντήστε μου όσο πιο σύντομα μπορείτε.. Ευχαριστώ..

Μητρικός θηλασμός.com 25/5/16 12:54  

Αγαπητή φίλη,
Οι μεταβολές στο μέγεθος του μαστού είναι αναμενόμενες κατά την εγκυμοσύνη ανεξάρτητα από το μέγεθος που είχε προ εγκυμοσύνης (βλ.: ​​​​​​Μαστός και ορμόνες)

Επειδή διακρίνουμε μια αγωνία στο ερώτημά σας, για οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικά, μη βιώνετε όλο το άγχος μόνη σας! Μοιραστείτε τις ανησυχίες σας με τον προσωπικό σας γιατρό που σας παρακολουθεί.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP