Οι κονσέρβες κάνουν κακό στην εγκυμοσύνη

Νέα έρευνα από αμερικανική εταιρεία που εκπροσωπεί 19 περιβαλλοντικές οργανώσεις διαπιστώνει ότι οι μεταλλικές κονσέρβες κρέατος, φρούτων, λαχανικών και γενικά τροφίμων ή ποτών περιέχουν σημαντικά επίπεδα μιας ουσίας που θεωρείται «ύποπτη», της δισφαινόλης Α (ΒΡΑ). 

Αυτό το χημικό λειτουργεί εν μέρει ως ορμόνη και ενοχοποιείται από ορισμένες έρευνες για καρκινογένεση, αλλά και για δυσμενή επίδραση στην ανάπτυξη τόσο του εμβρυικού εγκεφάλου των δύο φύλων όσο και του εμβρυικού προστάτη στα άρρενα έμβρυα. Οι ειδικοί γνώριζαν μέχρι σήμερα ότι η ουσία αυτή «διαρρέει» στο περιεχόμενο από τις πλαστικές συσκευασίες, αλλά τώρα διαπίστωσαν ότι διαφεύγει και από τις μεταλλικές, και μάλιστα σε υπολογίσιμες ποσότητες που κυμαίνονται από πολύ χαμηλά επίπεδα μέχρι οριακά επίπεδα συγκέντρωσης. Η ποσότητα δισφαινόλης Α που θα διαρρεύσει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν είναι ίδια σε όλες τις κονσέρβες, ακόμα κι αν πρόκειται για το ίδιο προϊόν. Οι ερευνητές ζήτησαν από την αμερικανική κυβέρνηση να απαγορεύσει τη χρήση της ουσίας στις συσκευασίες και εφιστούν την προσοχή ειδικά στις εγκύους, επειδή ο εμβρυικός οργανισμός είναι ιδιαίτερα ευάλωτος και, αν πράγματι η ουσία αυτή προκαλεί όσα φοβούνται, τότε ο οργανισμός του εμβρύου κινδυνεύει πολύ περισσότερο από του ενηλίκου. 

Σε όλα, πάντως, υπάρχει και ο αντίλογος. Αν και πολλοί, δηλαδή, ενοχοποιούν τη δισφαινόλη Α για καρκινογένεση και για επιθετικότητα και διαταραχές συμπεριφοράς, άλλες έρευνες την κρίνουν ακίνδυνη σε χαμηλά επίπεδα.


Πηγή & φωτό: protothema 


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP