Οι Κολικοί στα Βρέφη

Μύθος ή πραγματικότητα;

Αποτελούν οι κολικοί αιτία για την ανήσυχη συμπεριφορά και το κλάμα του μωρού μας; Και αν ναι, πόσο εύκολο είναι να το διαπιστώσουμε και πώς θα το διαπιστώσουμε και πώς θα το αντιμετωπίσουμε;

Οι κολικοί του πρώτου τριμήνου είναι όντως υπαρκτοί και εκδηλώνονται με έντονη ανησυχία, συνήθως κατά την ώρα του γεύματος. 


Το βρέφος σταματά απότομα να τρώει και μαζεύει τα πόδια του προς την κοιλιά του αναζητώντας ανακουφιστική θέση. 

Οι κολικοί παρουσιάζονται τόσο στη φυσική όσο και στην τεχνητή διατροφή και συνήθως παρατηρούνται στο πρώτο τρίμηνο της ζωής, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις παρατείνονται και μετά τον τρίτο μήνα. 

Εμφανίζονται σε οποιαδήποτε ώρα του 24ώρου, είναι όμως συχνότεροι τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες. Η διάρκεια του κολικού είναι μικρή και συνήθως το βρέφος μετά από λίγη ώρα ησυχάζει και κοιμάται. 

Η διαπίστωση ότι η ανησυχία ενός βρέφους οφείλεται σε απλό κολικό δεν είναι πάντοτε εύκολη. Στηρίζεται κυρίως στον αποκλεισμό άλλων αιτιών ανησυχίας και κλάματος του βρέφους. 

Πρέπει να γίνεται έλεγχος, π.χ. , αν το βρέφος είναι στεγνό ή αν πεινάει και, αν παρατείνεται το κλάμα και η ανησυχία, θα πρέπει η μητέρα να συμβουλευτεί τον παιδίατρό της. 

Ουσιαστική θεραπεία των κολικών δεν υπάρχει. Συνιστάται η προσοχή στη σίτιση, ώστε να μην καταπίνει αέρα το βρέφος και, αν η μητέρα θηλάζει , προσοχή στη διατροφή της(αποφυγή πολλών φρούτων και λαχανικών, οσπρίων και βαριάς κουζίνας).

Επίσης συνιστάται η τοποθέτηση του βρέφους σε πρηνή θέση, η εφαρμογή θερμών επιθεμάτων και , σε επίμονες περιπτώσεις, η χορήγηση σπασμολυτικών φαρμάκων. 

 
Τέλος , θα πρέπει να τονίσουμε ότι σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση και στη διάρκεια των κολικών παίζει η ψυχολογία της μητέρας- όσο πιο ήρεμη είναι η μητέρα τόσο πιο ήρεμο θα είναι και το μωρό της.


Πηγή: healthierworld.gr ___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP