Θηλασμός ή ξένο γάλα;

Τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του ανθρώπου χαρακτηρίζονται από μια ραγδαία σωματική και κοινωνική ανάπτυξη. 

Το βάρος του νεογέννητου συνήθως διπλασιάζεται μεταξύ τεσσάρων και έξι μηνών και τριπλασιάζεται τον πρώτο χρόνο. 

Η επάρκεια των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνει το βρέφος επηρεάζει όχι μόνο τη σωστή ανάπτυξη και μετέπειτα υγεία του, αλλά και τη σχέση του με τους γονείς και το περιβάλλον, μέσα στο οποίο μεγαλώνει. Το μητρικό γάλα αποτελεί την ιδανικότερη τροφή για τα νεογέννητα. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι τους πρώτους έξι μήνες το μωρό πρέπει αποκλειστικά να θηλάζει, ενώ ο θηλασμός μπορεί να συνεχιστεί και αργότερα συμπληρωματικά με τις άλλες τροφές που θα εισάγουμε στο διαιτολόγιο του μωρού. 

Το μητρικό γάλα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα μωρό για να μεγαλώσει σωστά. Περιέχει ακόμη παράγοντες οι οποίοι παρέχουν προστασία από συγκεκριμένα βακτήρια που μπορούν να βλάψουν το μωρό. 

Το ανεπεξέργαστο αγελαδινό γάλα δεν πρέπει να χορηγείται σε μωρά κάτω του ενός έτους, ενώ θα πρέπει να αποφεύγεται και η χορήγηση άπαχου ή χαμηλού σε λιπαρά γάλακτος σε μωρά που δεν έχουν συμπληρώσει τα δυο χρόνια. Η διατροφή των μωρών είναι πολύ σημαντική για τη μετέπειτα ανάπτυξη τους. Οι γονείς θα πρέπει να συζητάνε με τον γιατρό τους για την καλύτερη επιλογή θρέψης του μωρού τους. Ο θηλασμός θα πρέπει να είναι πάντα η πρώτη επιλογή. 

Όταν ιατρικοί λόγοι καθιστούν το θηλασμό αδύνατο τότε η κατάλληλη επιλογή της έτοιμης φόρμουλα θα πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος. 

Οι διάφορες παιδικές τροφές που κυκλοφορούν στο εμπόριο θα πρέπει να καταναλώνονται μόνο όπου κρίνεται απαραίτητο και πάντα σε συνεννόηση με το γιατρό.


Πηγή & φωτό: babybaby.gr 


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP