Εκδηλώσεις με θέμα "το Πρωινό" στις πόλεις του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ

Οι συμμετέχοντες Δήμοι του προγράμματος πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ στα πλαίσια της ενότητας 'Πρωινό - Το Μυστικό Μου Όπλο!' έχουν ήδη ξεκινήσει σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Mέχρι το τέλος Ιουνίου, όπου και ολοκληρώνεται η ενότητα, αναμένονται πολλές ακόμα εκπλήξεις!

Ήδη από τον Ιανουάριο του 2010 που υλοποιείται η ενότητα του Πρωινού, οι πόλεις ξεκίνησαν μετρήσεις βάρους και ύψους παιδιών, επιστημονικές ομιλίες και διαλέξεις με θέμα το πρωινό γεύμα, ενώ σχετικές αφίσες και φυλλάδια μοιράστηκαν σε όλους τους συμμετέχοντες δήμους.

Φυσικά οι ενέργειες των πόλεων του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ δεν σταματούν εδώ. Ο Μάιος προβλέπεται να είναι ο Μήνας του Πρωινού χάρη στις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν οι συμμετέχοντες Δήμοι! Οι 13 πόλεις του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ –Αγία Παρασκευή, Αίγιο, Άμφισσα, Ανάβυσσος, Αργυρούπολη, Γαλάτσι, Θήβα, Κηφισιά, Κόρινθος, Νέα Φιλαδέλφεια, Παλαιό Φάληρο, Πέραμα και Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης– ευαισθητοποιημένες στο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας, με τις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν στοχεύουν στην προώθηση του Πρωινού ως καθημερινό κομμάτι της διατροφής των παιδιών.

Συγκεκριμένα:

Δήμος Παλαιού Φαλήρου
Φεστιβάλ Πρωινού

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου διοργανώνει την Κυριακή 16 Μαΐου ένα πρωτότυπο Φεστιβάλ Πρωινού! Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε έκθεση ζωγραφικής με θέμα το πρωινό, να δημιουργήσουν μόνα τους ένα σωστό και υγιεινό πρωινό και να το απολαύσουν μαζί με τις οικογένειές τους!

Δήμος Αναβύσσου
Ενημερωτική Διάλεξη

Ο Δήμος Αναβύσσου προσκαλεί τους γονείς σε ενημερωτική διάλεξη σχετικά με την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και τη σημασία του Πρωινού γεύματος. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Μαΐου, με τη συμμετοχή της διαιτολόγου/διατροφολόγου κυρίας Έφης Γρηγορίου.
 

Δήμος Γαλατσίου
Πικ- νικ πρωινού στο Άλσος Βεΐκου

Ο Δήμος Γαλατσίου στις 13 Ιουνίου καλεί όλους τους δημότες του σε πικ-νικ πρωινού στο Άλσος Βεΐκου! Παράλληλα, θα γίνονται μετρήσεις βάρους και ύψους, ενώ τα παιδιά θα δημιουργήσουν καλλιτεχνήματα με θέμα τα φρούτα, θα συμμετέχουν σε θεατρικά παιχνίδια αλλά και σε αθλητικές δραστηριότητες όπως αγώνες ποδοσφαίρου και στίβου.

Δήμος Περάματος
Μήνας Υγείας & Καλοκαιρινό πρωινό στην παραλία

Ο Δήμος Περάματος έχει ξεκινήσει ήδη ενημερώσεις σχετικά με το πρωινό στα σχολεία του Δήμου ενώ διοργανώνει και το Μήνα Υγείας. Από τις 19 Απριλίου έως τις 26 Μαΐου, ενδιαφέρουσες ομιλίες θα δίνονται από ειδικούς και θα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, μεταξύ των οποίων και το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ και η ενότητα του πρωινού. Ανάμεσα σε αυτές ξεχωρίζει η ομιλία της κας Άννας Βερούλη, καθηγήτριας φυσικής αγωγής και παγκόσμια πρωταθλήτρια, που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 26 Μαΐου. Παράλληλα, η τοπική ομάδα του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ ήδη εργάζεται πυρετωδώς για τη διοργάνωση πρωινού στην παραλία το οποίο και θα σερβιριστεί μέσα στον Ιούνιο.

Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας
Ομιλία & Πικ Νικ στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ετοιμάζει ομιλία από το διαιτολόγο/διατροφολόγο κύριο Ευάγγελο Ζουμπανέα για την παιδική παχυσαρκία και την ενότητα του πρωινού, ενώ τον Ιούνιο κερνάει πρωινό γονείς και παιδιά σε ένα υπαίθριο πικ-νικ στο Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας!

Δήμος Θηβαίων
Πικ Νικ Πρωινού, Πεζοπορία και Τουρνουά Μπάσκετ!

Ο Δήμος Θηβαίων κατά τη διάρκεια του Μαΐου θα πραγματοποιήσει σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων στα σχολεία, ενώ τον Ιούνιο θα ακολουθήσει πικ-νικ στην κεντρική πλατεία της πόλης σε συνδυασμό με πεζοπορία και αργότερα, τουρνουά Μπάσκετ σε συνεργασία με το Δημοτικό Αθλητικό Οργανισμό.

Χάρη στις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες των Δήμων, τα παιδιά θα μάθουν με διασκεδαστικό τρόπο τη σημασία του Πρωινού και την αναγκαιότητα της ένταξής τού στη διατροφή τους. Στόχος είναι το Πρωινό να γίνει μια καθημερινή ευχάριστη συνήθεια για τα παιδιά που θα συμβάλλει στην υγιή ανάπτυξή τους.

Για να μάθετε περισσότερα για τις δράσεις του πρωινού από τις συμμετέχουσες πόλεις μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος, www.paideiatrofi.orgΠηγή & φωτό: iatronet.gr 


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP