Κάθε πότε πρέπει να αλλάζω την πάνα;

Τα μωράκια χρειάζονται συχνή αλλαγή πάνας, γιατί το δέρμα τους είναι ευαίσθητο και παθαίνει συχνά εγκαύματα. 

Εγκαύματα εμφανίζονται κυρίως στο εσωτερικό των γλουτών και τη βουβωνική χώρα. Φροντίστε, λοιπόν, να αλλάζετε πάνα: • κάθε δύο ώρες ή αμέσως μόλις βραχεί ή λερωθεί. • πριν ή μετά το φαγητό • πριν τον θηλασμό. Καλό είναι να βγάζετε τελείως την πάνα του μωρού σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, για να περνάει φρέσκος αέρας στο δέρμα. 

Ένα μωρό χρειάζεται περίπου 8 με 10 αλλαγές πάνας τη μέρας. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι λιγότερες. 

Καθαρίστε το ευαίσθητο δέρμα του μωρού σας, χρησιμοποιώντας απλώς χλιαρό νερό και βαμβάκι. Μη χρησιμοποιείτε μωρομάντιλα σε μωρά ηλικίας μικρότερης των 6 εβδομάδων. 

Στο τέλος, χρησιμοποιήστε παιδική κρέμα ειδική για τα συγκάματα, που χαρίζει την ενυδάτωση και την καθαριότητα που χρειάζεται.


Πηγή & φωτό: zougla.gr 


1 σχόλια :

Ειρήνη 23/12/14 13:53  

πολύ ενδιαφέρον! να είστε καλά!

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP