Προστατεύει από τον διαβήτη τύπου ΙΙ ο θηλασμός

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα πάνω από 50.000 γυναίκες, δείχνει ότι γυναίκες οι οποίες έκαναν παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με εκείνες που δεν έγιναν μητέρες. Αν θηλάσουν, όμως, το κάθε παιδί τους για τρεις μήνες, διαφεύγουν αυτόν τον κίνδυνο. Η πρόεδρος του Αυστραλιανού Συνδέσμου Θηλασμού, Κέϊτ Μόρτενσεν, δηλώνει ότι, ενώ η διαπίστωση αυτή είναι οπωσδήποτε ενθαρρυντική, πρέπει να γίνουν περισσότερα σ’ αυτόν τον χώρο. Στην Αυστραλία, όπως θα πει η ίδια, 65% των μητέρων θηλάζουν τα παιδιά τους περισσότερο από τρεις μήνες, ενώ μόνο 40% φτάνουν τους έξι μήνες θηλασμού. «Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει αρκετή πληροφόρηση για τα οφέλη του θηλασμού, αλλά ούτε και η απαιτούμενη κοινωνική στήριξη. Ο λόγος που οι περισσότερες μητέρες διακόπτουν νωρίς τον θηλασμό των μωρών τους είναι γιατί δεν έχουν επαρκή άδεια από την εργασία τους ή γιατί δεν έχουν αρκετό γάλα. Και οι δύο όμως αυτοί παράγοντες μπορούν να ανατραπούν και να βρεθούν λύσεις. 

Ο συχνός θηλασμός υποβοηθάει την παραγωγή γάλακτος. Η αντίληψη που επικρατεί ότι ο θηλασμός πρέπει να γίνεται κάθε τρεις με τέσσερις ώρες», κατά τη γνώμη της κ. Μόρτενσεν, είναι λανθασμένη. «Ένα κανονικό μωρό χρειάζεται συχνά γεύματα τους πρώτους μήνες. Αυτό, όσο μεγαλώνει αλλάζει. Ο θηλασμός βοηθά στην απώλεια βάρους, δεδομένου ότι επηρεάζει τον μεταβολισμό και συντείνει στη μείωση των επιπέδων του άγχους της μητέρας». Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Ραντ σχεδίασε μια Παναυστραλιανή Στρατηγική Θηλασμού για το διάστημα 2010 – 2015. «Για να γίνουν αισθητά όμως, τα οφέλη, θα πρέπει να στηριχτεί και να μπει σε εφαρμογή η στρατηγική αυτή», υποστηρίζει ο Αυστραλιανός Σύνδεσμος Θηλασμού.


Πηγή & φωτό: myhnews.gr


 

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP