Η νηστεία κάνει θαύματα

Οι διατροφικές επιταγές της Ορθόδοξης Εκκλησίας φαίνεται ότι είναι άκρως ευεργετικές για την υγεία των παιδιών. 

Σύμφωνα με έρευνα το Πανεπιστημίου Κρήτης οι 180 με 200 ημέρες νηστείας τον χρόνο βοηθούν στη διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, κόντρα στη διαρκώς αυξανόμενη παιδική παχυσαρκία.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μελέτη που διεξήχθη σε 609 παιδιά ηλικίας από 5 έως 15,5 χρόνων από τη Θεσσαλονίκη, το 12,1% των παιδιών και εφήβων ακολουθούν πλήρη νηστεία. 

Τα παιδιά που νηστεύουν είτε όλες τις ημέρες, είτε λιγότερες καταναλώνουν σημαντικά περιορισμένο αριθμό θερμίδων σε σύγκριση με εκείνα που δεν νηστεύουν ποτέ. 

Επίσης δεν προσλαμβάνουν επικίνδυνα για την υγεία κορεσμένα λιπαρά οξέα. Οι ειδικοί κατηγορηματικά δηλώνουν ότι η ορθόδοξη νηστεία αποτελεί ένα σημαντικό όπλο για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας και των νοσημάτων που τη συνοδεύουν.


Πηγή: kalimera.gr

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP