Η προσωπικότητα του παιδιού διαμορφώνεται στα τρία πρώτα έτη του

Οι γονείς, με την υποστήριξη των βρεφονηπιαγωγών, μπορούν να επιδράσουν καθοριστικά στην υγιή πνευματική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών και τη μετέπειτα ωρίμανση της προσωπικότητάς τους, παρέχοντάς τους πλούσια και διαρκή ερεθίσματα, με ιδιαίτερη έμφαση κατά τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής τους. 

Παράλληλα, καίριος είναι και ο ρόλος του παιδιάτρου που θα βοηθήσει στην έγκαιρη ανίχνευση πιθανών προβλημάτων αυτής της ηλικίας, διασφαλίζοντας την πρώιμη κι αποτελεσματική παρέμβαση. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα δύο σημαντικών ημερίδων που διοργάνωσε ένας από τους πιο δραστήριους, σε θέματα παιδιού, επιστημονικούς φορείς της χώρας μας, η Ειδική Ερευνητική Διαγνωστική & Θεραπευτική Μονάδα (ΕΕΔΘΜ) «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ – Ερευνα για το παιδί», με τη συμμετοχή καταξιωμένων γιατρών κι επιστημόνων, με ευρεία ερευνητική εμπειρία σε αυτό το αντικείμενο. Οι εισηγητές έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση σε πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα, που αποδεικνύουν ότι τα πρώτα χρόνια της ζωής είναι καθοριστικά για τη μετέπειτα εξέλιξη του παιδιού. Αυτό στηρίζεται κυρίως σε ευρήματα νευροεπιστημόνων, που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη πλαστικότητα του ανθρώπινου εγκεφάλου τα 3 πρώτα χρόνια. Σε αυτή την περίοδο, τα εγκεφαλικά κύτταρα ενισχύουν τη θέση τους και δημιουργούν συνδέσεις ή ατροφούν και τελικά εξαλείφονται, ανάλογα με την ποιότητα και ποσότητα των ερεθισμάτων. Αυτό σημαίνει ότι το περιβάλλον όπου μεγαλώνει ένα παιδί, κυρίως το οικογενειακό, αλλά και ο βρεφονηπιακός σταθμός, έχει καθοριστική σημασία και δραστική συμμετοχή στην ομαλή ωρίμανση του παιδικού εγκεφάλου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των ημερίδων ή τις δράσεις και τα προγράμματα της Μονάδας «ΣΠΥΡΟΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ – Ερευνα για το παιδί» μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία της ΕΕΔΘΜ, στα τηλέφωνα 210-9222666 και 210-9232347.


Πηγή: www.myhnews.gr
Photo: guesschoir

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP