Μην αφήνετε τη μητρότητα για μετά τα 30

Γυναίκες μην αναβάλλετε άλλο τη μητρότητα, γιατί, σύμφωνα με νέα έρευνα, μέχρι την ηλικία των 30, έχουν χαθεί σχεδόν όλα τα ωάρια, με συνέπεια οι άνω των πρώτων …άντα να έχουν δυσκολία να συλλάβουν. 

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε από τα Πανεπιστήμια St. Andrews και Edinburgh στη Σκοτία, αποκάλυψε ότι οι γυναίκες έχουν χάσει έως και το 90% των ωαρίων τους μέχρι την ηλικία των 30, ενώ μέχρι την ηλικία των 40, έχουν απομένει 3% των ωαρίων! Είναι γνωστό πως οι γυναίκες αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη δυσκολία να συλλάβουν, καθώς περνούν τα χρόνια, αλλά η νέα έρευνα είναι η πρώτη που αποκαλύπτει τον αριθμό των ωαρίων που χάνονται και δείχνει ότι η κάμψη είναι περισσότερο γρήγορη, από όσο εθεωρείτο μέχρι τώρα. 

Με το πέρασμα του χρόνου, επιδεινώνεται και η ποιότητα των ωαρίων, αυξάνοντας τη δυσκολία σύλληψης και τον κίνδυνο απόκτησης παιδιού με προβλήματα υγείας. Η έρευνα βασίστηκε σε πληροφορίες 325 γυναικών διαφόρων ηλικιών στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.Πηγή και φωτό: www.zougla.gr

2 σχόλια :

Ανώνυμος ,  16/2/10 04:13  

Αυτοί που κάνανε την "έρευνα", γιατί δεν πάνε μια βόλτα από γνωστό μεγάλο νοσοκομείο των Αθηνών, να δούνε πόσες κάνουν εκτρώσεις μετά τα 30 και ΜΕΤΑ τα 40?
Νομίζω πως μιας χρονιάς και μόνο εκτρώσεις από γυναίκες "άνω των 30", θα υπερκαλύψουν τον αριθμό των 325 που "ερευνήσανε".

manoula 16/2/10 22:47  

Χμμμμ! ίσως και να μην έχεις άδικο...

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP