Το άγχος των εργαζόμενων μητέρων επιδρά και στα παιδιά

Εργαζόμενες μητέρες με υψηλά επίπεδα άγχους, λατρεύουν συνήθως τη δουλειά τους, βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο όμως την υγεία τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Αυστραλία.

Τα παιδιά τους, επίσης, έχουν χαμηλά επίπεδα κοινωνικής συμπεριφοράς, με άλλους παράγοντες όμως να παίζουν ρόλο σ' αυτό.

Η έρευνα έγινε από το Υπουργείο Στέγασης, Οικογενειών, Κοινοτικών Υπηρεσιών και Υποθέσεων Αυτοχθόνων, με δείγμα 1.386 εργαζόμενες μητέρες.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, είναι απαραίτητη η εφαρμογή πολιτικής που θα ενθαρρύνει τους άντρες να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στην οικογένεια, δίνοντάς τους πρόσβαση σε ελαστικό ωράριο εργασίας.

Σύμφωνα με τους μελετητές, καλύτερος συνδυασμός ωρών πληρωμένης και μη εργασίας, βοήθεια του συντρόφου, καθώς επίσης και καλύτερες συνθήκες εργασίας, μπορούν να βοηθήσουν όχι μόνο τις εργαζόμενες μητέρες να ρίξουν τα επίπεδα του άγχους, αλλά να έχουν και ευνοϊκή επίδραση στα παιδιά τους.Πηγή: health.ana-mpa.gr
Photo: www.sxc.hu


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP