Ηλεκτρονικό παιχνίδι «ειδικό» για παιδιά με διαβήτη

Ένα «εξάρτημα» το οποίο συνδέεται με μία ηλεκτρονική παιχνιδομηχανή, προτρέπει τα παιδιά με διαβήτη να μετρούν συχνά τα επίπεδα του σακχάρου τους, αφού τα… ανταμείβει.

Πρόκειται για το σύστημα Didget που είναι ένας μετρητής γλυκόζης και συνδέεται με την κονσόλα παιχνιδιών Nintendo DS. Η ιδέα κατασκευής του είναι να προτρέπει να παιδιά να κάνουν συχνά τις «δυσάρεστες» αλλά απαραίτητες καθημερινές μετρήσεις σακχάρου.

Κάθε φορά που το παιδί μετρά το σάκχαρό του, τα αποτελέσματα περνούν στην κονσόλα και ανταμείβουν το χρήστη με έξτρα βαθμούς ώστε να ξεκλειδώσει νέα επίπεδα του παιχνιδιού.

Οι πάσχοντες από διαβήτη τύπου 1 πρέπει να ελέγχουν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους κάθε λίγες ώρες, μια διαδικασία που πολλά παιδιά μπορεί να δυσκολεύονται να θυμηθούν.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, η τακτική παρακολούθηση της γλυκόζης είναι πολύ σημαντική, καθώς εκτός του κινδύνου υπογλυκαιμίας ο ανεπαρκής έλεγχος του διαβήτη μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή νόσο και απώλεια της όρασης.

Χάρη στις νέες τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, αναφέρει η Karen Addington από το Ίδρυμα Έρευνας του Νεανικού Διαβήτη, η παρακολούθηση της γλυκόζης είναι σήμερα πολύ πιο εύκολη από ό,τι στο παρελθόν.

Το σύστημα Didget, που δεν έχει παρασκευασθεί από τη Nintendo αλλά λειτουργεί στην κονσόλα DS, κοστίζει περί τα 35 ευρώ.


ΠΗΓΗ: ygeia.tanea.gr
Επιμέλεια: Γιάννης Δεβετζόγλου


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP