Πιο έξυπνα τα παιδιά που θηλάζουν

Ο θηλασμός των βρεφών για διάστημα μικρότερο των τριών μηνών μπορεί να επηρεάσει την ευφυΐα τους, προειδοποίησαν οι επιστήμονες.

Νορβηγοί και Δανοί ερευνητές παρακολούθησαν 345 παιδιά ηλικίας 13 μηνών έως και πέντε ετών, καταγράφοντας επίσης για πόσον καιρό τα θήλασε η μητέρα τους. 

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εκείνα που θήλασαν λιγότερο από τρεις μήνες έχουν μικρότερη αντίληψη σε ηλικία 13 μηνών και χαμηλότερο IQ στα πέντε τους χρόνια, σε σύγκριση με παιδιά που θήλασαν έστω και για έξι μήνες. Λαμβάνοντας υπόψη παράγοντες όπως η ηλικία της μητέρας, η ευφυΐα και η παιδεία της, ή το αν κάπνιζε κατά την κύηση, ο χρόνος θηλασμού έπαιξε τον πρωταρχικό ρόλο. 

Ο καθηγητής Τόρστεν Βικ, επικεφαλής του τμήματος Φαρμακολογίας του νορβηγικού πολυτεχνείου στο Τρόντχαϊμ, είπε: «Τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο μεγαλύτερος χρόνος θηλασμού βελτιώνει την γνωστική λειτουργία των παιδιών».


ΠΗΓΗ: www.nooz.gr
Photo: quinnanya / CC BY-SA 2.0
 

2 σχόλια :

dimosthenis k 21/11/09 17:16  

Καταπληκτικό το θεματικό blog!
Πιστεύω θα βοηθάει αρκετές γυναίκες!
Συγχαρητήρια!

manoula 23/11/09 01:06  

Σ' ευχαριστώ πολύ!! :-)

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP