Η συνέχιση του μητρικού θηλασμού μετά τους 6 μήνες


Ο μητρικός θηλασμός συνεχίζει να είναι σημαντικός για τη διατροφή, την ανάπτυξη και την φροντίδα των παιδιών και μετά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής.

Κατά μέσο όρο, θηλάζοντα μωρά 6-8 μηνών λαμβάνουν το 70% των ενεργειακών τους αναγκών από το μητρικό γάλα, αυτό μειώνεται σε περίπου 55% στους 9-11 μήνες και στο 40% στους 12-23 μήνες.

Το μητρικό γάλα είναι επίσης μια κύρια πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων, απαραίτητων λιπαρών οξέων και προστατευτικών παραγόντων.

Προσφέρει περισσότερες θερμίδες και θρεπτικά στοιχεία κατά μονάδα βάρους από όσο οι περισσότερες από τις άλλες τροφές και πολύ περισσότερο από μαλακά δημητριακά, ρύζι για βρέφη ή πολτοποιημένα λαχανικά που είναι τυπικά μερικές από τις πρώτες τροφές που δίδονται σε μεγαλύτερα μωρά.


Εάν το παιδικό στομάχι γεμίσει με τροφές με χαμηλή θρεπτική αξία, θα λάβουν λιγότερο μητρικό γάλα και η γενικότερη δίαιτά τους και υγεία θα είναι υποδεέστερη.

Η συμβολή του μητρικού γάλακτος συχνά παραβλέπεται επάνω στον ενθουσιασμό να ξεκινήσει η συμπληρωματική διατροφή. Η πρόκληση βρίσκεται στο πως να ταΐζουμε άλλες τροφές ώστε να προσθέτουν στην διατροφική συμβολή του μητρικού γάλακτος παρά να την αντικαταστήσουν.


ΠΗΓΗ: Unicef

Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP