Γιατί το μητρικό γάλα συνεχίζει να είναι ιδανική τροφή για βρέφη και νεαρά παιδιά άνω των 6 μηνών;


Διαβάστε στο άρθρο που ακολουθεί, 5 λόγους για τους οποίους το μητρικό γάλα συνεχίζει να είναι ιδανική τροφή για βρέφη και νεαρά παιδιά άνω των 6 μηνών!

Γιατί:

Tο μητρικό γάλα είναι τροφή υψηλής ποιότητας. Είναι τροφή πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία και ενέργεια που είναι εύπεπτη. Περιέχει παράγοντες που βοηθούν στην απορρόφηση των θρεπτικών στοιχείων.

Μωρά που συνεχίζουν να θηλάζουν δεν πεινούν ποτέ. Τα κατά βούληση θηλάζοντα μωρά ρυθμίζουν τα ίδια την πρόσληψη της τροφής τους. Όταν πεινάσουν κλαίνε και αναζητούν να θηλάσουν. Όταν συνεχίζει ο μητρικός θηλασμός χωρίς περιορισμούς ταυτόχρονα με την παροχή άλλων τροφών, τα μωρά εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο της ποσότητας που τρώνε. Αν δεν τους αρέσει ένα ορισμένο φαγητό ή τους προσφέρεται ανεπαρκής ποσότητα μπορούν να θηλάσουν περισσότερο.

Το μητρικό γάλα παρέχει προστατευτικούς παράγοντες. Ο ανοσοποιητικοί παράγοντες στο μητρικό γάλα προσφέρουν προστασία κατά των ασθενειών και μειώνουν την βαρύτητά τους όταν αυτές συμβαίνουν. Αυτή η προστασία συνεχίζει να βοηθά και μετά τους 6 μήνες επειδή παρέχοντας άλλες τροφές και ποτά μπορεί να εκθέσουν το μωρό σε περισσότερες μολύνσεις και τροφικά παθογόνα σε μια περίοδο που το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους ακόμα ωριμάζει. Κάποια προστασία προσφέρεται ακόμα και αν ο μητρικός θηλασμός ελαττωθεί σε λίγες φορές την ημέρα.

Ο μητρικός θηλασμός βοηθά στην ανάρρωση. Τα άρρωστα μωρά συχνά δεν έχουν διάθεση να φάνε αλλά συνήθως θέλουν να θηλάσουν. Οι μητέρες μπορούν να ανταποκριθούν σε κρίσεις ασθενειών με θρεπτικό παρηγορητικό και θεραπευτικό θηλασμό. Αναπτυξιακοί παράγοντες στο μητρικό γάλα επιταχύνουν την αποκατάσταση των εντέρων μετά τη διάρροια. (Αν τα μωρά είναι τόσο άρρωστα που δεν επιθυμούν να θηλάσουν, πρέπει να διακομιστούν επειγόντως σε ένα κέντρο υγείας.)

Ο ιδιαίτερος δεσμός μητέρας-παιδιού συνεχίζεται. Ο μητρικός θηλασμός παρέχει συναισθηματικό στήριγμα για τις μητέρες και τα μωρά που είναι πολύτιμο και ευχάριστο και πολύ μετά τους 6 μήνες.

ΠΗΓΗ: Unicef

Διαβάστε επίσης:

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP