Όταν λέμε αποκλειστικός μητρικός θηλασμός...

Αποκλειστικός μητρικός θηλασμός, είναι ο σωστός θηλασμός και σημαίνει να μην παρέχεται στο παιδί κανενός άλλου είδους τροφή σε υγρή ή στερεά μορφή, (ακόμη και το νερό) αλλά το παιδί να θηλάζει συχνά και χωρίς χρονικούς περιορισμούς, διαφορετικά μιλάμε για μεικτή διατροφή!

Η Παγκόσμια Στρατηγική για την Παιδική και Βρεφική Διατροφή της Π.Ο.Υ. και της UNICEF, συνιστά την αποκλειστική διατροφή των βρεφών με μητρικό γάλα κατά τους πρώτους 6 μήνες της ζωής τους.
Στη συνέχεια προτείνει τη διατροφή τους επίσης με μητρικό γάλα και κατάλληλη συμπληρωματική διατροφή μέχρι να γίνουν 2 ετών ή και περισσότερο. 


Είναι ή έναρξη του θηλασμού κατά την πρώτη ώρα της ζωής του βρέφους αρκετή για να εγγυηθεί τη συνέχιση της διατροφής του βρέφους αποκλειστικά με μητρικό γάλα;
Οπωσδήποτε όχι! Οι μητέρες χρειάζονται συνεχή υποστήριξη, για να μπορέσουν να θρέψουν τα μωρά τους για 6 μήνες αποκλειστικά με το δικό τους γάλα. Η οικογένεια, το νοσηλευτικό προσωπικό, οι πρακτικοί γιατροί και άλλα μέλη της τοπικής κοινωνίας παίζουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη αυτή. 


Το νοσηλευτικό προσωπικό χρειάζεται νοσοκομειακή εκπαίδευση για να κατανοήσει τη σημασία του θηλασμού, να μάθει να προσδιορίζει ένα πρόβλημα και να αποκτήσει τις απαιτούμενες ικανότητες, ώστε να μπορεί να βοηθήσει τις μητέρες στην επίλυσή του. 
Η παρακολούθηση της μητέρας από ένα νοσηλευτή αρχικά σε 48-72 ώρες, στη συνέχεια σε μια βδομάδα, και τέλος σε τακτά χρονικά διαστήματα μετά τον τοκετό, δίνει την ευκαιρία της έγκαιρης παρέμβασης αν υπάρξουν προβλήματα. Διαβεβαιώνει επίσης εκ νέου τη μητέρα ότι τα πράγματα εξελίσσονται κανονικά. 


ΠΗΓΗ www.unicef.gr

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP