Θηλασμός και φάρμακα

Καθόλου απίθανο κατά την περίοδο θηλασμού να χρειαστεί να ακολουθήσουμε κάποια φαρμακευτική αγωγή. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα πρέπει να σταματήσουμε να θηλάζουμε! Πολλά φάρμακα εκκρίνονται σε μικρή ποσότητα στο μητρικό γάλα αλλά είναι ακίνδυνα για το μωρό.

Γενικά μπορούμε να πάρουμε όλα τα φάρμακα που έχουν ουσίες που θα μπορούσαν να χορηγηθούν στο μωρό, όμως καλό είναι να ενημερωνόμαστε όχι μόνο από το εσώκλειστο φύλλο οδηγιών του φαρμάκου, αλλά και από κάποιον γιατρό.

Συχνά όμως οι γιατροί λένε "πρέπει να διακοπεί ο θηλασμός..." ενώ θα μπορούσε να παραλλαχτεί η φαρμακευτική αγωγή που συστήνουν, με κάποια που να είναι συμβατή με τον θηλασμό! Δυστυχώς το άκουσα και προσωπικά, αρκετές φορές αυτό, αλλά ευτυχώς καμία δεν μας στάθηκε εμπόδιο! Με προσωπική μου προτροπή βρίσκαμε την κατάλληλη παραλλαγή. Δεν ξέρω γιατί το κάνουν αυτό... η μόνη λογική (και ευγενική) εξήγηση που δίνω είναι πως έχουν μιά τυπική στάση απέναντι στον θηλασμό παρά φιλική!

Γι' αυτό λοιπόν καλό είναι να είμαστε ενημερωμένες!

Υπάρχει ένα site φτιαγμένο από μιά ομάδα γιατρών που είναι πολύ χρήσιμο και ενημερωμένο στο οποίο μπορούμε εύκολα να δούμε αν το φάρμακο που θα πάρουμε είναι συμβατό με τον θηλασμό άρα φιλικό με το μωρό μας!

Κάντε κλικ εδώ και κάντε μιά αναζήτηση ανά φάρμακο ή ανά ομάδα φαρμάκων. Αν δεν βρίσκετε το φάρμακο που ψάχνετε με το όνομα του (οι ονομασίες διαφέρουν από χώρα σε χώρα) ψάξτε το με το κύριο συστατικό του.

Επίσης μπορείτε να συμβουλευτείτε τη σχετική σελίδα της Αμερικάνικης Ακαδημίας Παιδιατρικής εδώ

Και τις σχετικές σελίδες της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας εδώ (σε μορφή pdf)

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP