Βιογραφικό της Μαρίας Χολή

Παιδίατρος MD,
Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com από τον Φεβρουάριο του 2014

Η Μαρία Χολή γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά.

Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2005. Αφού ολοκλήρωσε το αγροτικό της (υπηρεσία υπαίθρου) στον Ν. Αιτωλοακαρνανίας, εγκαταστάθηκε στην Σουηδία προκειμένου να ειδικευθεί στην παιδιατρική και εργάστηκε στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία της Uppsala (Akademiska) και του Linköping.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης στην παιδιατρική ειδικότητα, ασχολήθηκε και με τα αντικείμενα της παιδοψυχιατρικής καθώς και της αναπτυξιακής παιδιατρικής και εφηβικής ιατρικής.

Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της παιδιατρικής στην Αθήνα, στο Νοσοκομείο Παίδων Π&Α Κυριακού το 2013.

Το ενδιαφέρον της για την γαλουχία ξεκίνησε με την εργασία της σε μαιευτήρια της Σουηδίας και έγινε προσωπικό βίωμα μετά την απόκτηση των δύο της παιδιών. Πιστοποίησε τις γνώσεις της στον τομέα αυτό το 2013, οπότε έγινε διεθνώς πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας (IBCLC).

Είναι μέλος του Εlacta, του «Γαλαξία», της La Leche League, της σουηδικής παιδιατρικής εταιρείας και άλλων εταιριών της παιδιατρικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης είναι κάτοχος του διεθνούς Πιστοποιητικού Νεογνικής Υποστήριξης της Ζωής (NLS).

Γνωρίζει πολύ καλά αγγλικά, σουηδικά και γαλλικά.
Εργάζεται στην Αθήνα.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP