Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece)Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος (La Leche League Greece) 

Ο Σύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος-La Leche League Greece είναι μη κερδοσκοπική οργάνωση, ανεξάρτητη από θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, που προσφέρει πληροφόρηση, ενθάρρυνση και υποστήριξη σε μητέρες που θέλουν να θηλάσουν τα παιδιά τους.

Εκπροσωπεί στη χώρα μας το Διεθνή Σύνδεσμο Θηλασμού, La Leche League International (LLLI), που ιδρύθηκε το 1956 από επτά μητέρες στις ΗΠΑ, και αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη και παλαιότερη οργάνωση θηλασμού στον κόσμο, διαθέτει Ομάδες σε 68 χώρες του κόσμου και συμβουλεύει την UNICEF και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας πάνω σε θέματα θηλασμού.

Ο Σύνδεσμος σε διεθνές επίπεδο πλαισιώνεται από μια Επιστημονική Επιτροπή η οποία αποτελείται από 50 ειδικούς επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο (γιατρούς, ψυχολόγους, μαίες, διαιτολόγους κ.ά.) που συμβουλεύει την οργάνωση σε ιατρικά θέματα και αξιολογεί τις τελευταίες έρευνες και το πληροφοριακό υλικό που διαθέτουμε.

Στην Ελλάδα, ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε από μητέρες, το 1979, και αυτή τη στιγμή υπάρχουν: 6 ομάδες υποστήριξης στην Αθήνα, 2 ομάδες στη Θεσσαλονίκη και από μία στη Μυτιλήνη, στην Ξάνθη, στην Κέρκυρα, στο Βόλο και τη Λάρισα. Υπάρχουν επίσης Κέντρα Πληροφόρησης Θηλασμού στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Σύρο.

Οι Σύμβουλοι Θηλασμού είναι πρώτα απ’ όλα μητέρες με πείρα πάνω στο θηλασμό, που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά μέσα στον Οργανισμό για να μπορούν να βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την τέχνη του θηλασμού. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και εκτός από τις μηνιαίες Συναντήσεις δέχονται και τηλεφωνήματα από μητέρες και τις επισκέπτονται όταν αυτό είναι αναγκαίο και δυνατό.

Η Αποστολή των Συμβούλων Θηλασμού είναι :
Να προωθήσουν την καλύτερη κατανόηση του θηλασμού ως ένα βασικό στοιχείο για την υγιή ανάπτυξη του μωρού και να βοηθήσουν τις μητέρες σε όλο τον κόσμο να θηλάσουν μέσα από εκπαίδευση, πληροφόρηση, ενθάρρυνση και υποστήριξη.

Ο Σκοπός τους είναι :
  • Να βοηθήσουν τη μητέρα να μάθει να θηλάζει το μωρό της. 
  • Να ενθαρρύνουν τη σωστή φροντίδα του παιδιού από τη μητέρα, μέσα από το θηλασμό, ενεργοποιώντας έτσι την καλύτερη σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, καθώς και τη δημιουργία στενών οικογενειακών σχέσεων. 
  • Να προωθήσουν την καλύτερη κατανόηση των αξιών του θηλασμού, της μητρότητας, της γέννας και των συναφών θεμάτων. 
Οι Σύμβουλοι συντονίζουν Μηνιαίες Συναντήσεις στις οποίες συζητάνε με μητέρες για οποιοδήποτε θέμα τις απασχολεί σχετικά με το θηλασμό. Επίσης δέχονται τηλεφωνήματα από μητέρες και τις επισκέπτονται, όταν αυτό είναι αναγκαίο και δυνατό.

Υπάρχει επίσης ενημερωτικό υλικό στα Ελληνικά - ένα πακέτο με φυλλάδια που ονομάζεται «Μητρικός Θηλασμός» και καλύπτει τα κυριότερα θέματα γύρω από αυτόν καθώς και το περιοδικό «Γαλουχώ» που εκδίδεται δύο φορές το χρόνο.

Για βοήθεια σε θέματα θηλασμού, για πληροφορίες για τις συναντήσεις ή για να προμηθευτείτε το ενημερωτικό υλικό παρακαλούμε καλέστε το 2106003249, Fax Συνδέσμου: 22960 64392 ή επικοινωνήστε με μία από τις Συμβούλους Θηλασμού της παρακάτω λίστας:

Λίστα Συμβούλων Θηλασμού LLL ανά περιοχή


• Θηλασμός : Ένα δώρο αγάπης που διαρκεί μια ζωή 
• Θηλασμός : Μια επένδυση για όλη την οικογένεια 
• Θηλασμός : Δικαίωμα κάθε μωρού, προνόμιο κάθε μητέρας 

Διεθνής Σύνδεσμος Θηλασμού:
υποστήριξη μητέρας προς μητέρα www.llli.orgΣύνδεσμος Θηλασμού Ελλάδος
La Leche League Greece
www.lllgreece.org


___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP