Βιογραφικό της Μαρίας Μπουρουτζόγλου

Μαία, Καθηγήτρια Εφαρμογών
Υποψήφια διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com από τον Ιανουάριο του 2012
H Μαρία Μπουρουτζόγλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα.

Σπούδασε Μαιευτική στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης από όπου αποφοίτησε το 2001.

Συνέχισε τις σπουδές της στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Προαγωγή και Αγωγή Υγείας» από όπου έλαβε το Δίπλωμά της με άριστα το 2007.

Εργάσθηκε σε Κέντρο Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν για σύντομο χρονικό διάστημα συνεργάσθηκε με Μαιευτήρα Γυναικολόγο που ειδικευόταν στο τοκετό στο νερό.

Το 2003 για ένα χρόνο εργάσθηκε στο Νεογνολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Το 2004 ξεκίνησε να εργάζεται σε Μαιευτικό Τμήμα του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου-Μαιευτηρίου Αθηνών ΄ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ΄. Ενώ από το Μάρτιο του 2005 ανέλαβε υπηρεσία στη Β’ Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ Νοσοκομείο, όπου εργάσθηκε στην Αίθουσα Τοκετών, στα Μαιευτικά τμήματα και στο Νεογνολογικό τμήμα. Επίσης εργασθηκε ως εργαστηριακός συνεργάτης στο τμήμα Μαιευτικής του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών.

Από το Νοέμβρη του 2009 έχει ορκισθεί σε θέση Καθηγητού Εφαρμογών στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης.

Διετέλεσε για έξι χρόνια μέλος της Συντακτικής επιτροπής του Επιστημονικού Περιοδικού «Ελευθώ», όργανο του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-των Ελλάδος.

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, αρθρογραφεί σε Ελληνικά Επιστημονικά Περιοδικά.

Έχει συμμετάσχει ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε Επιστημονικά Συνέδρια και Ημερίδες ανά την Ελλάδα και έχει ανακοινώσει πλείστες επιστημονικές εργασίες, εκ των οποίων το κυρίαρχο επιστημονικό πεδίο ερευνητικού ενδιαφέροντος και έμπνευσης αποτελεί ο Μητρικός Θηλασμός , η Υποστήριξή και η Προαγωγή του.

Έχει διατελέσει μέλος οργανωτικής και επιστημονικής επιτροπής σε Συνέδρια των Συλλόγων Μαιών-των Ελλάδος, της Ελληνικής Ψυχοπροφυλακτικής Εταιρίας και της Εταιρίας Οικογενειακού Προγραμματισμού, Ημερίδων για τoν Εορτασμό του Μητρικού Θηλασμού που διοργάνωσε το Νεογνολογικό Τμήμα του Αρεταίειου Νοσοκομείου, Το τμήμα Μαιευτικής του Αλεξάνδρειου Τ.Ε.Ι. θεσσαλονίκης και του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης.

Από το 2010 έχει πιστοποιηθεί Κλινική Εκπαιδεύτρια στα Σεμινάρια Υποστήριξης της Νεογνικής ζωής (NLS) του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανάνηψης και της Ελληνικής Εταιρίας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP