Βιογραφικό της Αναστασίας-Τάνιας Ζωτου

• Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια
• Βοηθός Μητρότητας-Τοκετού και λοχείας
 (Doula)
• Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC 

• Σύμβουλος Περιγεννητικής Αγωγής-Lamaze


Επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com από τον Φεβρουάριο του 2012 έως και τον Φεβρουάριο του 2019 όπου απεβίωσε

Συμμετείχε στο δια βίου εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αμερικάνικου Κολεγίου της Οργονομίας με έδρα το Πρίνστον των ΗΠΑ.

Εργάστηκε επί σειρά ετών στην Ελλάδα και ευκαιριακά στην Μεγάλη Βρετανία.

H ψυχοθεραπευτική μέθοδος που ασκούσε ήταν η οργονοθεραπεία, ψυχοθεραπευτική τεχνική του Βίλχελμ Ράιχ. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε ενήλικες, νεογέννητα, μεγαλύτερα παιδάκια και εφήβους. Έχει καθοριστική επίδραση στην προετοιμασία εγκύων και στην υποστήριξη λεχώνων και θηλάζουσων μαμάδων.

Μέσα από την εκπαίδευση αλλά κυρίως από την κλινική -ψυχοθεραπευτική εμπειρία, της έγινε απόλυτα σαφές το πόσο δραματικά καθοριστικές είναι οι εμπειρίες της παιδικής ηλικίας στην διαμόρφωση της δομής του ανθρώπου και στην εδραίωση της ικανότητάς του να αγαπάει και να δημιουργεί κανείς ως ενήλικας.

Καταλυτική είναι η εμπειρία του τοκετού, η περιγεννητική περίοδος και ο πρώτος χρόνος της ζωής! Ο ανθρώπινος χαραχτήρας ουσιαστικά διαμορφώνεται μέχρι την ηλικία των 4 χρόνων.

Αυτό, την οδήγησε να εκπαιδευτεί από τους Μισέλ Οντόν, Λιλιάνα Λάμερς στο Λονδίνο και από εκπαιδευτές του οργανισμού DONA στις ΗΠΑ ως βοηθός μητρότητας - τοκετού και λοχείας (Doula), καθώς και να αναζητήσει την διεύρυνση των γνώσεών της ως συμβούλου περιγεννητικής αγωγής και θηλασμού.

Είχε δώσει πλήθος ομιλιών με θέματα πρόληψης και ανατροφής των παιδιών.

Θεωρούσε την ανθρώπινη επαφή σε κάθε μορφή της, την πιο ικανοποιητική ανθρώπινη εμπειρία!

Ήταν μητέρα μιας κόρης που όπως η ίδια δήλωνε της χάρισε την συγκλονιστική εμπειρία του τοκετού στο σπίτι και του θηλασμού!

Λάτρευε την μουσική, τραγουδούσε και έπαιζε κρουστά.
Απολάμβανε την φύση και την ορειβασία.

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 2019 (free) ▼

___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP