Ξανθή Μαραγκουδάκη

Βιολόγος - Διατροφολόγος, MSc, RNutr, PhDΕπιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com από τον Δεκέμβριο του 2015

Βιογραφικό ▼Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο τμήμα της Βιολογίας Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της διεξήγαγε έρευνα όσον αφορά στην απώλεια βάρους και στην έκκριση ορμονών. Έπειτα συμμετείχε σε έρευνα για τον παιδικό διαβήτη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.

Το 2007 μετακόμισε στο Λονδίνο για τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη «Δημόσια υγεία και διατροφολογία» στη σχολή London School of Hygiene and Tropical Medicine.

Μεταξύ άλλων διεξήγαγε βιβλιογραφική έρευνα πάνω στην προώθηση του θηλασμού, το ρόλο του θηλασμού στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και τα γονίδια της παχυσαρκίας.

Λόγω του ενδιαφέροντός της στον τομέα “Developmental origins of health and disease” αποφάσισε να ειδικευτεί στη διατροφή της εγκύου και  θηλάζουσας μητέρας καθώς και στο θηλασμό και διατροφή του βρέφους.  Για το λόγο αυτό παρακολούθησε το course,  “Breastfeeding: Practice and Policy” από τον Π.Ο.Υ και τη UNICEF.

Στη συνέχεια δούλεψε στο υπουργείο υγείας του Λονδίνου ως επιστημονικός σύμβουλος στον τομέα της διατροφής. Συμμετείχε σε προγράμματα όπως το start4life και change4life. Επίσης, συνεργάστηκε με τη συμβουλευτική ομάδα διατροφής (Scientific Advisory Committee of Nutrition) του υπουργείου υγείας στο τομέα της πρώιμης διατροφής.

Από το 2010 εώς το 2014, εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή της στο πανεπιστήμιο King’s College London στο τμήμα Women’s Health, με υποτροφία από την Tate and Lyle και το BBSCRC (Biotechnology and Biological Sciences Research Council). Το θέμα της διατριβής της ήταν: “Ο ρόλος της παχυσαρκίας της εγκύου και της θηλάζουσας μητέρας στην ανάπτυξη παχυσαρκίας του απογόνου και ο θεραπευτικός ρόλος της κατανάλωσης φυτικών ινών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού”.

Οι τομείς που έχει διεξάγει έρευνα αφορούν, στην παχυσαρκία (βρεφική και εγκυμοσύνης), στο βασικό μεταβολικό ρυθμό, στο σακχαρώδη διαβήτη εγκυμοσύνης, στα προβιοτικά στην εγκυμοσύνη και στην κύρωση του ήπατος εξαιτίας της διατροφής.

Συμμετείχε και μίλησε σε διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά όπως: Journal of Hepatology, Journal of Physiology, Journal of developmental origins of health and disease.

Ζει στο Λονδίνο με τον άντρα της και την 11-μηνών κόρη της.

↑ Κλείστε το βιογραφικό

___________________________________

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ▼

___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
___________________________________
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com,
έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού.
Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ

Copyright © 2009 - mitrikosthilasmos.com All rights reserved

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP